Eee popsuty pewnie. Tak to był jedyny w rodzaju :/ I co ja teraz zrobię :(
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » KMK/JZ IDE+ 2.0 już jest i działa.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Eee popsuty pewnie. Tak to był jedyny w rodzaju :/ I co ja teraz zrobię :(
Zaszła ważna okoliczność uzasadniająca dokonanie korekty w planach. Przy projektowaniu interfejsu założyłem, że Sparta będzie wykorzystywana tylko przy współpracy z serią XE. Wydało mi się to oczywiste, ze względu na kartridżowy charakter SDX i fakt, że w serii XL interfejs nie jest podłączony do gniazda kartridża, tylko do PBI, gdzie istotne dla pracy kartridży sygnały nie występują. Ponadto ci, którzy uważnie śledzili całą sprawę wiedzą, że Sparta + RTC były tylko dodatkami mającymi zrekompensować brak przelotowego złącza kartridża. Jednak potem, wskutek przekonania mnie przez Draco o istotnej potrzebie jego zaimplementowania, zostało ono dodane.
Po zadaniu tematu także na AtariAge, okazało się, że założenie, o którym wspomniałem na początku, było oczywiste tylko dla mnie. Nawet dla Draco było to zaskoczeniem. Pozostaje więc tylko uderzyć się w piersi i zmodyfikować układ tak, iżby odtworzyć potrzebne, a nieobecne na PBI, sygnały do obsługi SDX. Będzie to prowadziło do nieuniknionych konfliktów z wewnętrznymi lub zewnętrznymi kartridżami dołączanymi równocześnie z interfejsem i konieczności fizycznego wyłączania interfejsowej Sparty wbudowanym przełącznikiem, ale oczekiwaniom userów stanie się zadość. W związku z tym powstanie nowych pięć prototypów, po których należytym sprawdzeniu zostanie dopiero wdrożona właściwa produkcja. Zmiany w druku nie będą kosmetyczne a rżnięcie i drutowanie seryjnych płytek w razie jakiejś obsuwy wykluczam. Ponieważ na to wszystko potrzeba trochę czasu, koniec zapisów przesunie się na koniec kwietnia. Mam nadzieję, że zostanie to przyjęte ze zrozumieniem. :)
tzn nici z prototypu?
Dlaczego nici? Jeśli nie przeszkadza Ci nieaktywność SDX w XL, to dostaniesz prototyp tak, jak było umówione.
Jednak potem, wskutek przekonania mnie przez Draco o istotnej potrzebie jego zaimplementowania, zostało ono dodane.
I bardzo słusznie, gdyż bez tego gniazda nie da się uratować z sytuacji, gdy się sflaszuje pamięć interfejsu czymś, co nie działa. :]
Będzie to prowadziło do nieuniknionych konfliktów z wewnętrznymi lub zewnętrznymi kartridżami dołączanymi równocześnie z interfejsem i konieczności fizycznego wyłączania interfejsowej Sparty wbudowanym przełącznikiem
Ale to, mam nadzieję, tylko na XL?
No właśnie to "tylko" trochę mnie niepokoi. Co z Ultimate 1MB? Ja planuję mieć jedno i drugie. W XL. Rozumiem, że procedura jest taka, że po prostu wyłączę SDX wbudowany w KMK/JZ IDE i będę normalnie używał tego z Ultimate, right? A w wypadku gdybym podłączył do XL bez ultimate, mogę włączyć wbudowany SDX? Bo się trochę pogubiłem :)
Ale to, mam nadzieję, tylko na XL?
Też mam taką nadzieję, ale pewności nie ma.
No właśnie to "tylko" trochę mnie niepokoi. Co z Ultimate 1MB? Ja planuję mieć jedno i drugie. W XL. Rozumiem, że procedura jest taka, że po prostu wyłączę SDX wbudowany w KMK/JZ IDE i będę normalnie używał tego z Ultimate, right? A w wypadku gdybym podłączył do XL bez ultimate, mogę włączyć wbudowany SDX?
Tak
A mozna poprosic plik Sdx kompatybilny secam ?
Chcialem sobie zrobic update cartridga
.... osobiście potrzebuję owy interface szczególnie dla 600XL :) - więc szczekam na rozwiązanie problemu. Zamówienie oczywiście aktualne :)
A ja nadal czekam na zamowienie dla raptusow, mialo byc rapid.......
a raptusy przebieraja nogami..., miej sumienie czlowieku.
Jeszcze parę dni cierpliwości.
Super , THX
Zaxon, znasz ten kawał? Icek modli się do Pana Boga, żeby mu dał wygrać na loterii. Wreszcie z góry słyszy głos: "Icek, ty mi daj szansę. Ty kup los".
Mniejsza nawet o kasę, aleś Ty mi nawet adresu nie dał. To jak Ty chcesz coś dostać? :)
No coz, miales podac numer konta na wplate, dobrze wiesz ze podal bym jednoczesnie adres do wysylki a obiecywales wyslac prototyp dla niecierpliwych.
Znam kawal , tylko po co robic przed-sprzedaz?
No coz, miales podac numer konta na wplate, dobrze wiesz ze podal bym jednoczesnie adres do wysylki a obiecywales wyslac prototyp dla niecierpliwych.
Nie ma sprawy. Numer wysłany. Potwierdzasz chęć otrzymania interfejsu bez złącz Atari, czyli jak rozumiem bez PBI i Cart?
Tak jak najbardziej, dzieki , organizuje transfer.
A mnie nie dość że się nie spieszy, to na dodatek nadal chętny jestem na jeden z prototypów ;)
ps. daj znać ile kasy doszło (nie wiem jaki wtedy kurs był i ile trza dopłacić - przy okazji numer konta by się przydał).
Płytka czeka na wysyłkę. Informacje poszły na PM, a na e-mail pytanie o adres do wysyłki.
fundusze w drodze, dostales PM?
KMK2 dotarla dzieki wielkie.
Podlaczylem z 6 gigowym dykiem Toshiby, rozpoznala dysk bez problemu, partycje porobione, sparta z KMK uruchamia sie bez problemow, Contra i Mario wyciagaja 8 fps, ciekawe jak bedzie z karta CF.
zaxon: firmware'u nowego na razie ci nie dam, bo jest w produkcji.
to kiedy uruchomiona zostanie linia prototypowa ? i rozesłana ?
Seria prototypowa już została rozdysponowana.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » KMK/JZ IDE+ 2.0 już jest i działa.
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 51 zapytań