Mam prośbę do posiadaczy zestawów 130XE + 1050 ewentualnie do tego myszkę ST [???] i monitor SC1224.
Właśnie przystępuję do reduksu Bajtka 3-4/86, gdzie na stronie 20 jest artykuł o wprowadzeniu na rynek polski ATARI 130XE właśnie ilustrowany fotką takiego zestawu (ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/r … -04/20.jpg).
Of course, nigdzie nie mogę znaleźć zadawalającego materiału foto, który mógłbym wykorzystać stąd prośba o fotkę w zbliżonym ujęciu jak na tej fotografii. Gdyby się znalazła jakaś dobra dusza byłbym wdzięczny za jpg w minimalnej kompresji (a najlepiej bez) i w rozdziałce powyzej 2048px w poziomie (tylko taka rozdziałka spełnia poligraficzne założenia reduksu)
Nie ma znaczenia co będzie w tle, zdjęcie będzie szparowane. Jeśli mógłbym jeszcze pomarudzić, to proszę o fotkę bez lampy (dłuższy czas ekspozycji, komp nie zając nie ucieknie), ewentualnie fotke z lampą (z zakryciem jej cienką kartką białego papieru).
Będę serdecznie wdzięczny (podpis przy fotce na mus:)).
Mam jeszcze pytanie a pro po fotografii z 21 strony (ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/r … -04/21.jpg) z prezentacją przejść kolorystycznych 130, jestem pewien, że gdzieś to widziałem albo w jakimś programie pokazowym, ale diagnostycznym i nie mogę sobie przypomnieć, może ktoś z Was pamięta.
Pzdrw.
Krzysztof 'Faust' Karkosza