1 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-11 13:56:03)

Jakimi instytucjami otrzymaliście przesyłki od Czuby wysłane od około początku grudnia? Czuba dotychczas używał ichniejszego wynalazku o nazwie Collisimo i te przesyłki w Polsce były "przechwytywane" i dostarczane przez kurierów DPD. W grudniu wysłał do mnie paczkę przez Secur Export i dotychczas nie dotarła. Więc muszę zacząć śledztwo, stąd pytanie z jakich instytucji do Was przyszły ostatnie przesyłki Czuby. Czy był to listonosz, czy kurier i jaki i czy ktoś pamięta czy była nalepka Secur Export czy Collissimo?
Dodatkowo, pytanie do tych co trochę rzeczy "importują" :) jeśli się zdarzyły przypadki zaginięcia paczek, to jak je rozwiązywaliście? Bo ja tym razem nie odpuszczę, już mi raz wsiąkło CT63, tym razem nie podaruję i sprawa leci do sądu, ale jak to inaczej rozwiązujecie to chętnie skorzystam z rad gdzie uderzać i jak :)
Dzięki.

2 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-02-11 14:02:11)

Jak to ci wsiąkło ct63???
Przesyłka nie była ubezpieczona??

Co Tobie tym razem "zjadło" ?

p.s.
czy ktoś wie czy Czuba będzie robił jeszcze ct6x ?

3 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-11 14:07:19)

Nie, do 2005 roku Czuba nie ubezpieczał przesyłek, dopiero po tej "akcji" zaczął ubezpieczać. A teraz było CT63 i CTPCI :( dlatego nie podaruję i będę walczył choćby sądowo!

4 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-02-11 14:10:19)

Fakt z 500 orjo nie leży na ulicy niemówiąc o tym jakim unikatem jest ct6x z ctpci!

5

AS... napisał/a:

p.s.
czy ktoś wie czy Czuba będzie robił jeszcze ct6x ?

Pojawiają się na ebayu.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

6 Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2011-02-11 18:04:59)

Secur Export to tylko naklejka za 3 eur sprzedawana na poczcie , na naklejce figuruje numer ( mozez sprawdzic na internecie czy paczka zostala wyslana i czy doszla do danego kraju ) ale !!! wiadomosc ze zostala wyslana zawsze znajdziesz na internecie , a ta druga tylku w kilku przypadkach ( bo tylko kilka panstw potwierdza ze paczka dotarla ) Anglia , Niemcy , Hiszpania ( ale Polska nie ) Czuba moze zadzwonic do service ktory poszukuje zaginione paczki , otwieraja ankiete i szukaja paczki sprawa trwa 10-14 dni , jezeli odpowiedz bedzie negatywna Czubie zwracaja 3 eur za sticker " Secur Export " i 1 eur za kazde 100 g ( wiec jezeli paczka wazyla 1 Kg / zwrot 13 eur )
p.s
wysylalem przez ten service sporo paczek zawsze bylo Ok , nawet do krajow jak Israel , Tajlandia ...
dwa razy paczki wrocily ( wysylane do Niemiec ) , raz wysylalem do Grzynia w formie Colissimo i
tez wrocila , powrot trwa sporo czasu nawet 2-3 miesiace

voila !!!

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

7 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-11 18:16:35)

AS, lepiej pisz do Czuby pytanie czy nie będzie robił kolejnej serii, bo jeśli ludzie będą pisać to Czuba zobaczy że jest popyt i może się skusi na kolejną serię :) A u niego to BARDZO możliwe, bo on już z trylion razy zapowiadał że nie będzie robił, więc jest niesłowny i nie dotrzymuje obietnic :D

8

R. Czuba to niech lepiej niczego nie dorabia tylko łata firmware do CTPCI..

=========================================
[www] https://nokturnal.pl
[ 16/32 bit Atari development wiki] https://bus-error.nokturnal.pl

9 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-11 18:15:05)

bitman napisał/a:

Secur Export to tylko naklejka za 3 eur sprzedawana na poczcie , na naklejce figuruje numer ( mozez sprawdzic na internecie czy paczka zostala wyslana i czy doszla do danego kraju )

OK, sprawdziłem ten numer i po przetłumaczeniu ( przez mtranslator ) na nasz to co było tam napisane:

Data sprzedaży nie dostępne po upływie 2 miesięcy od daty złożenia wniosku.

bitman napisał/a:

Czuba moze zadzwonic do service ktory poszukuje zaginione paczki , otwieraja ankiete i szukaja paczki sprawa trwa 10-14 dni , jezeli odpowiedz bedzie negatywna Czubie zwracaja 3 eur za sticker " Secur Export " i 1 eur za kazde 100 g ( wiec jezeli paczka wazyla 1 Kg / zwrot 13 eur )
...
raz wysylalem do Grzynia w formie Colissimo i tez wrocila , powrot trwa sporo czasu nawet 2-3 miesiace

Czuba chyba już tam właśnie dzwonił, bo z miesiąc temu pisał mi że gdzieś otworzyli mu jak to nazwał "investigation" :) i sprawa może potrwać właśnie ze 2 miesiące na wyjaśnienie. Ku..., fajnie, wcięło mi kolejne CT, tym razem 2 sztuki :(

Wielkie dzięki za info.

10 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-02-11 18:20:00)

jury napisał/a:

AS, lepiej pisz do Czuby pytanie czy nie będzie robił kolejnej serii, bo jeśli ludzie będą pisać to Czuba zobaczy że jest popyt i może się skusi na kolejną serię :) A u niego to BARDZO możliwe, bo on już z trylion razy zapowiadał że nie będzie robił, jest niesłowny i nie dotrzymuje obietnic :D

Już Kroll się tym zajmuje :P
Jeszcze nie odpaliłem /nie skonfigurowałem centurbo 2b a już myślę skąd tu wykombinować ct6x...

Współczuję Jury, ale mam nadzieję że ct się znajdzie!

11

Witaj,

ja dostałem paczkę ok. połowy grudnia z zawartością (CT63+CTCPI+MB Falcona). Szok, bo leżała sobie na wycieraczce na klatce w bloku pod mieszkaniem! Żadnego potwierdzenia, nic!
Może w Twoim przypadku ktoś taką paczuszkę po prostu z racji sezonu świątecznego z wycieraczki podpier....?

Niestety nie pamiętam jakie firmy po stronie polskiej i francuskiej stały za "serwisem" ale miałem po 4 dniach od info od Czuby, że wysłał.

Przy okazji - skąd ściągnąłeś i ile zajmuje Tobie wersja DukeN3D? Ja mam port od Miro, ale pliki gry zajmują ok 100 MB (nie chcę tego wszystkiego zgrywać na HD Falcona - może masz jakąś mniejszą wersję)?

Pzdr i łączę się w bólu z powodu straty.

Atari Falcon + CT63; Atari 1040 STE 4 MB RAM; Atari Jaguar

12

bart napisał/a:

ja dostałem paczkę ok. połowy grudnia z zawartością (CT63+CTCPI+MB Falcona). Szok, bo leżała sobie na wycieraczce na klatce w bloku pod mieszkaniem! Żadnego potwierdzenia, nic!
Może w Twoim przypadku ktoś taką paczuszkę po prostu z racji sezonu świątecznego z wycieraczki podpier....?

O żesz, to nieźle, masz szczęście :) A skoro u mnie dostawca też był taki mądry i tak to zostawił, to jako że ja nic nie podpisywałem to myślę że sprawa wygrana, już wstępnie rozmawiałem z prawnikiem. Ja się tym razem nie poddam!

bart napisał/a:

Przy okazji - skąd ściągnąłeś i ile zajmuje Tobie wersja DukeN3D? Ja mam port od Miro, ale pliki gry zajmują ok 100 MB (nie chcę tego wszystkiego zgrywać na HD Falcona - może masz jakąś mniejszą wersję)?

Nie pamiętam skąd ściągałem pliki do Duke'a. Mam wersję Atomic i całość u mnie zajmuje 50MB.

13

Jakby co - mogę świadczyć! ;-)

Atari Falcon + CT63; Atari 1040 STE 4 MB RAM; Atari Jaguar

14

Ja jak dostawalem CTPCI to bylo ok. wrzesnia zeszlego roku to wysylal mi przypomocy firmy Secur Export i nie mialem zadnego problemu przesylka doszla pod wskazany adres

Pozdro
Kroll

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

15

skończy się to tak, że Czuba przestanie wysyłac paczki do Polandu, bo to coraz bardziej podejrzany/złodziejski kraj.

gep/lamers^dial

16 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-12 13:45:32)

Oby nie, ale to fakt że pisał mi nie raz że jedyne problemy z przesyłkami które wysyła zdarzają mu się tylko w naszym cudownym państwie prawa. Chyba już pewniej wysyłać coś do najodleglejszych zakątków Afryki niż do polski.

17

Znalazły się Twoje CT6x ??

18

Oj tam, wlasnie mi odbilo pake wyslana do Kanady z UK, i teraz ja od rana probuje znalezc bo podobno wrocila i jest spowrotem w UK w jakims zagadkowym miejscu gdzie wracaja wszystkie paczki .
Poczta to spisek miedzynarodowy, wszedzie dziala tak samo, im drozsze wyslane i bardziej zalezy tym pewniejsze ze zgubia.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

19

Same nie dotarły :) a z powodu ostatniej jatki jaką miałem, nic w tym temacie nie działałem jeszcze. Dopiero jutro zaczynam proces wyjaśniania z urzędem celnym i pocztą, ech, nie będzie nudno na pewno :)

20 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-03-08 16:00:15)

Ciekawi mnie jak to się zakończy.
Mam nadzieję że przesyłka znajdzie się..

Najgorsze jest to że Czuba nie będzie robił kolejnej serii ct6x :(

21

heheh... Poczta....

dialog z Poczty,dzis jak wysyłałem przesyłkę.

Pani z okienka: - Czy jak postawię stempel to coś stanie się z zawartością? Bo słychać dziwne dźwięki ze środka...

Ja: - Spokojnie może Pani przybijać stempelek.

Pani z okienka: - Prosze Pana, a co tam jest w środku? Tak z ciekawości pytam...

Ja: - A wysyłam monety znajomemu,ale spokojnie może Pani przybijać pieczęć, bo są dobrze zabezpieczone

Pani z okienka: - A to jakies cenne monety? Stare czy może te żółte dwuzłotówki?

Ja: - Stare monety powojenne.

Pani z okienka - Ekhmmm...Bo ja te dwuzłotowe zbieram. Tak z ciekawości tylko pytałam.

Ja: ????

No cóż... :)

gep/lamers^dial