Szukam po necie takie cudownej maszynki do drukowania zielonych..... tfu, wróć...
..do grabowania muzyki (nie midi) na zapis nutowy - a choćby uproszczony do dalszej obróbki.
Czy obydwie ww. sprawy to czysta utopia?
.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Soft do zapisu nutowego
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam po necie takie cudownej maszynki do drukowania zielonych..... tfu, wróć...
..do grabowania muzyki (nie midi) na zapis nutowy - a choćby uproszczony do dalszej obróbki.
Czy obydwie ww. sprawy to czysta utopia?
.
http://www.seventhstring.com/xscribe/screenshots.html
Może pomoże :)
A co do zielonych to trzeba miec wujka w FED'zie
pajero: większość programów eksportuje do midi (co rozumiem niezbyt Ciebie urządza). generalnie szukaj wśród wtyczek: vst/midi/dx, albo spytaj X-Ray'a, ew. Cedynia - oni powinni być w temacie.
s.
Nie jest to łatwa sprawa i nie tania. Nie wiem czy jest program który zrobi to naprawdę dobrze, ale to zależy jakie kto ma potrzeby. Jak chcesz przerobić utwór na orkiestrę symfoniczną na partyturę - to zapomnij, ale jak chcesz jakąś prostszą linię melodyczną przerobić na midi (bo to juz prawie zapis nutowy) to sprobuj tego: http://www.youtube.com/watch?v=I4YEebBN2ok
Ja robię to ze słuchu - taką m.in. mam pracę.
Się pobawiłem Transcible demo - acz za $50 to już wolę darmowy AudaCity.
Ni jak nie umiem zinterpretować wyników, mimo tutoriali z youtube...
Zasysam demo Melodyne, i ciekawe co ten potrafi
Na obrazku widać "C", tak jak program napisał. Reszta to harmoniczne. W ogólności patrzysz na najwyższy szczyt - to dźwięk, który słyszymy. Pozostałe tworzą barwę. Gdy masz kilka szczytów tej samej wysokości to jest to akord.
Podziałem też w Melody oraz Tone-Tune = w obydwu nawet instalacji dema wymagają zgody pradziadków oraz błogosławieństwa Ojca z Torunia. Raczej odpadają z racji na cenę wersji full.
Co do ww zapisu.
Ot problem największy taki, że po podzieleniu B-B2 na 2 bity (wypada w połowie) zaznaczając jeden z fragmentów dostaję najczęściej info, że za dużo zaznaczyłem.
Po wybraniu małego fragmenciku (jak na ww focie) coś tam pokaże - najczęściej "C", w innych miejscach tylko "noise".
Widać WAV musiałbym jeszcze obrobić na wydzielenie basów, głosów.... dziś popróbuję dalej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Soft do zapisu nutowego
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 84 zapytań