Co zrobilibyście dziś aby za 30 lat nie zostać na lodzie w kwestii emerytur ? ZUS jest kiepskiej sytuacji a będzie gorzej, młodzi ludzi nie mają pracy. Pomijam patologiczne przypadki typu: nie będę pracował bo...... . Robi się wszystko aby zwiększyć próg przejścia na emeryturę. Połowa nie dożyje tego wieku, druga połowa zawinie się w ciągu 2-5 lat. Czy nie powinniśmy godnie żyć za ten cały przepracowany czas ? Dlaczego tak łątwo dajemy się dymać ? Ceny niemal wszystkiego idą extremalnie w górę. Zarabiamy cieniutko w porównaniu do naszych zachodnich sąsiadów przy tych samych cenach dóbr materialnych (czasami nawet większych!). Generalnie toniemy. Kler kłamie ile się da, polityk dotrzymuje mu równo kroku. Gość z Torunia (na razie ucichł) ale jak trzeba to się zerwie. Czy nie żyjemy w chorym kraju ? Do tego ta zakichana sytuacja w północnej Afryce. Generalnie jestem bardzo spokojny ale patrząc na przyszłość moich dzieci która być może maluje cieniutko .... płacz i rozpacz ! Nie namawiam do rewolucji ale zróbmy coś, co właściwie ?
Załóżmy, że mnie stać na odłożenie czy zakup nieruchomości. Będę sobie godnie żył na emeryturce. Ale co z innymi ? Ludzie zaczną kraść, a my sami będziemy się bać wyjść na ulicę. Dobra kończę, bo się zdenerwowałem.
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...