Również myślę, że byłoby miło transakcję sfinalizować w przeciągu kilku dni. Płacę oczywiście od ręki.
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Sprzedam - Atari Falcon C-Lab MK II + osprzęt
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Również myślę, że byłoby miło transakcję sfinalizować w przeciągu kilku dni. Płacę oczywiście od ręki.
Oczywiście - jako że mamy w chałupie od jutra gości i po raz chyba czwarty "parapetówkę" ;), myślę, że w niedzielę 27 lutego wieczorem zamykamy temat i (jeśli z nieba nie spadnie wariat, chcący Ciebie przebić), Flak jedzie do Rzeszowa.
I jak się mają sprawy?
Właśnie właśnie.
Mnie też, jako widza, interesuje zakończenie tej telenoweli. :)
Mono - masz wiadomość, odbierz PW
Mnie też, jako widza, interesuje zakończenie tej telenoweli. :)
Patrz pan, a ja słyszałem, że ta telenowela interesuje Cię nie tylko jako widza :P
Poniekąd. :)
Przesyłka dotarła, wszystko pięknie działa. Bardzo dziękuję.
Edit: Przy wysyłaniu maila google wywala mi błąd #6502. Ot, taki hermetyczny dowcip :)
To jest nas "falconowców" coraz więcej :P
W zasadzie to ilość falconowców się nie zmieniła :) Sprzęt tylko zmienił właściciela.
Ale chyba nie będzie stał schowany, tylko będzie używany???
Chłopaki rozbiorą Flaka na części i wpakują wszystko do słojów z formaliną.
Za 10 lat na eBay i 2000 funta murowane ... Lepiej niż złoto i akcje ;)
Niiieeee. Postaramy się z Krollem i Pinokiem, by jednak powrócił syn marnotrawny na łono.
Nooo, do tego to nie trzeba go namawiać, ale na łono rodziny 16/32. ;)
Po Forever zajmiemy się problemem. ;)
Dziwie sie ze taka cene osignelo to Atari Falcon 030 ..
cene osiagaja duze Amigi 3000 i 4000 ktore nie musze mowic sa znacznie lepsze..
Podejzewam ze Amig po prostu wiecej wyprodukowano i wiecej jest na "ludziach"
ktos wie ile Falconow zostalo wyprodukowanych ?
AmigaRules: chyba masz ochotę na flame ?
Dziwie sie ze taka cene osignelo to Atari Falcon 030 ..
cene osiagaja duze Amigi 3000 i 4000 ktore nie musze mowic sa znacznie lepsze..
Podejzewam ze Amig po prostu wiecej wyprodukowano i wiecej jest na "ludziach"
ktos wie ile Falconow zostalo wyprodukowanych ?
ZA cenę obecnie 1falcon-a można kupić średnio 8-12amig 1200 patrząc tylko na ceny z allegro...
więc amiga not rules :P
Tak
-użytkownik amiga rules ma ochotę ma mała wojenkę ...
Przecieaz A1200 z karta turbo i karta scieciowa WIFI na PCMCIA jest komputerem znacznie lepszym niz Falcon.
ale kazdy lubi to co ma..
Amiga miazdzyla oprogramowaniem GRY/PROGRAM/DEMOSCENA kazde Atari
a wojne mamy w polityce wiec starczy
Pokaż mi Cubase Audio na amigę, Calamusa SL na amigę... Wtedy możemy podyskutować, bo w muzyce studyjnej i prawdziwym dtp niestety ami jest w czarnej dupie. Gier ma więcej, fakt - ale to dlatego, że to było głównym pretekstem powstania tego kompa. Mnie w ami zawsze odrzucał jej system - ni chuchu nie wiedziałem, które okno jest aktywne ;P I moodulator - znajomy jak miał ami to się grać prawie nie dało ;P Bo się obraz p*ł na czarnobiały zaraz przy nawet lekkim ruchu krzesła. Na STE tego nie miałem ;P
Masz jakies kompleksy chlopie ? czemu z siebie robisz ofiare losu ..nie wstydz sie ze masz ...Atari
nie masz zielonego pojecia o Amidze i stad nie wiesz jaki to rewolucyjny komputer z 1985 r wyprzedzil epoke o 10 lat
modukator heh ..a kto go uzywa dzis wszystko podlacz sie kablem do Eurozlacza > RGB ..ktore okno aktywne ? jaki to problem widzisz od Workbencha 1.1 ciemniejszy loyaut na aktywnym (kliknietym) oknie.. od OS. 2.0 podswietla sie na niebiesko..
wlasnie czytalem jaki to hardcore wrecz nie mozliwy ustawic Falcona w 800x600 ... na malutkiej A600 to dwa klikniecia w screen mode i masz 800x600.... na falconie dziala przeraziliwe wolno.. w 256 kolorach na A1200 spokojnie da sie pracowac w trybie productivity/dbpal na 030
jak przenosisz pliki na swojego ST na dyskietkach ?? to jestes w epoce kamienia lupanego bo zaden pc nie ma juz floppa
na A600/1200 wszyskto przenosisz karta pamieci CF podlaczana do portu PCMCIA stara glupia A600 obsluguje 4 GB kart CF
a w tle gra sobie modul i chodzi 10 programow.. bez spowolnie :)
Masz jakies kompleksy chlopie ? czemu z siebie robisz ofiare losu ..nie wstydz sie ze masz ...Atari
Nie, nie wstydzę się. Jestem Atarowcem od zawsze, od 1987 roku posiadaczem Atari 65XE.
nie masz zielonego pojecia o Amidze i stad nie wiesz jaki to rewolucyjny komputer z 1985 r wyprzedzil epoke o 10 lat
modukator heh ..a kto go uzywa dzis wszystko podlacz sie kablem do Eurozlacza > RGB ..ktore okno aktywne ? jaki to problem widzisz od Workbencha 1.1 ciemniejszy loyaut na aktywnym (kliknietym) oknie.. od OS. 2.0 podswietla sie na niebiesko..
Otwórz z 6 okienek i poprzesuwaj. Aktywne powinno być okno na wierzchu, w amidze nie zawsze tak było. I kikstart ładowany z dyskietki mnie rozwalał, ale tak, masz rację. Nie znam amigi. Parę razy miałem okazje się nią bawić (tak, bawić - stare dzieje) w czasach gdy jakoś nie miałem jeszcze 16 bitowca. Porównując komfort pracy na A500 i Atari 520STM - wybrałem ST, a dokładnie STE. Amiga mnie jakość odrzucała, mimo lepszej (niewątpliwie) grafiki i muzyki od ST (nie STE - bo ten nabyłem i poznałem deko później). I powiem szczerze - jak usiadłem do Amigi po latach (na jednym ze zlotów) - komfort pracy na tym nadal mnie odrzuca...
wlasnie czytalem jaki to hardcore wrecz nie mozliwy ustawic Falcona w 800x600 ... na malutkiej A600 to dwa klikniecia w screen mode i masz 800x600.... na falconie dziala przeraziliwe wolno.. w 256 kolorach na A1200 spokojnie da sie pracowac w trybie productivity/dbpal na 030
800x600 hardcore? A i owszem, z Radeonem pod PCI... Ja tam w swojej TT-ce 1280x960 ustawiałem (o.k. - w dwu kolorach) jak jeszcze lałeś w majty... Czyli - kiedy jeszcze nie było dopałek na amigę. Jak kupiłem kartę graficzną - 1600x1200 na monitorze RGB (chyba 256 kolorów, coś koło 2000 roku jakoś, może ciut wcześniej) lub wirtualnie 2400x1600 (porąbana rozdzielczość - trzeba "przesuwać pulpit" - ale czasem do DTP się przydawała). 2 monitory pod TT-ką miałem podłączone bodajże od początku, jak nabyłem kartę - wysokiej rozdzielczości TTL pod złącze standardowe TT-ki i drugi pod kartę (RGB).
jak przenosisz pliki na swojego ST na dyskietkach ?? to jestes w epoce kamienia lupanego bo zaden pc nie ma juz floppa
na A600/1200 wszyskto przenosisz karta pamieci CF podlaczana do portu PCMCIA stara glupia A600 obsluguje 4 GB kart CF
a w tle gra sobie modul i chodzi 10 programow.. bez spowolnie :)
Chcesz się założyć, co do stacji? Ale nie, przenoszę żadko, a zazwyczaj po kablu lub właśnie na dyskietce. Bo nie mam twardego dysku w STE.
Na TT-kę lub Falcona przenoszę sobie poprzez CD. Ale równie dobrze mógłbym to robić za pomocą karty sieciowej. Tylko póki co nie nabyłem takowej, ale możliwości jest kilka.
Co do SD, CF - poczytaj o czymś takim jak Satan lub UkltraSatan - i się nie zesraj, bo na ST też można takich nosników użyć. Tylko po co? Lepiej sobie przenieść przez sieć.
Moral jest taki ja nie znam atari a ty nie znasz Amigi..
w swojej A1200 (desktop) mam 68060 / 80 mhz + 128 MB RAM + dysk 2.5 cala 40 gb i AmigaOS3.9
chodzi to znosnie nawet internet na WIFI smiga :)
najlepsze turbo to dwuprocesorowa karta 68060/80 + PPC 604 / 350 Mhz ..
w lutym wychodzi najnowszy OS w 2011 r na sprzet ponad 20 letni :)
http://blog.hyperion-entertainment.biz/?p=80
prosze zobaczyc jak on slicznie wyglada i jak jest funkcjonalnu .. to ze FireFoxa robia na Amige to chyba tez wiesz ?
bez dwóch zdan amiga obecnie jest bardziej uzywalna niz kazde Atari..
chociaz pewnie tez powinno zaslugiwac na uznanie w histori informatyki ,..
dla mnie zawsze najlepszym kompem bedzie AMIGA :)
I doszliśmy do pewnego consesusu. Co do używalności - zależy do czego, czasem nadal składam w Calamusie (cały czas można kupić nowe wersje, w tym na Atari TT030), ale nie ważne. Ja nie znam Amigi, Ty nie znasz Atari. Więc nie próbuj nawet pisać, że coś jest lepsze, jeśli nie znasz konkurencji. Tyle w temacie.
I doszliśmy do pewnego consesusu. .
konsensus jest taki ze my dziadki po 30tce mamy fun przy starych maszynach ..
dzisiejsza mlodziez nie ma wyboru jest skazana na jedna platforme..
i nie zrozumie "naszych pogladow wojenek i zachwytow nad tym ze A500 wyswietli 4096 kolorow na raz ! :)
zycie kiedys bylo bardziej kolorowe w swiecie IT
MOTOROLA INSIDE :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Sprzedam - Atari Falcon C-Lab MK II + osprzęt
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 53 zapytań