...płytę od Atari PC3
www.artur.ataritt030.info/pliki/foto.JPG

Ostatnio jak ją sprawdzałem to komp wieszał się przy teście pamięci. Jak ktoś chętny, to oddam po koszcie wysyłki.

Było miło :) Do widzenia.

2

Biorę :)

3 Ostatnio edytowany przez Gzynio (2011-02-20 11:39:00)

Nie lubię Cię Jury :(
A bym miał już drugą od AtariPC w kolekcji.

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."

4 Ostatnio edytowany przez Pin (2011-02-20 11:39:30)

Nie lubię Cię Gzynio :D

Miałbym pierwszą płytę od PC3 :)

Kontakt: pin@usdk.pl

5 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-20 14:46:30)

A nie, bo jest pierwszy mój, hyhy :P
Muszę tylko zebrać w sobie moc i odpowiedzieć artik'owi :)

6

... faktycznie... Dom Wariatów :) - .. przez duże D i W.

Kontakt: pin@usdk.pl

7

3,7,15... sprzedane tzn. oddane :)

8

No dobrze płyta wyszła do nowego właściciela.

Kolejna do oddania jest obudowa Atari Mega1 - sprofanowana przez wycięcie otworu na CD:
http://artur.ataritt030.info/fotki/nowe/mega2.jpg
Obudowa i blachy (górna blacha również sprofanowana)
Stan obudowy dobry (nie jest żółta jak zęby nutrii :) )

Więc jak to mówią kto pierwszy, ten lepszy.

9

Biorę

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."

10

OK, podeślij mi dane do wysyłki. Kiedy wyślę to nie wiem, ostatni większy karton zużyłem na płytę od PC3 :)

11 Ostatnio edytowany przez jury (2011-02-28 04:00:54)

Ech, Gzynio mnie uprzedził tym razem :P To ja bookuje już to co następne oddajesz :D

12

artik-wroc napisał/a:

OK, podeślij mi dane do wysyłki. Kiedy wyślę to nie wiem, ostatni większy karton zużyłem na płytę od PC3 :)

Dane wysłane.

13

jury napisał/a:

To ja bookuje już to co następne oddajesz :D

Następne będzie 120 metrów drutu kolczastego, 500 kilo eternitu i cysterna obornika :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

14

Biore, o ile Jury zrezygnuje ;)

15

Po przerwie oddam (po cenie wysyłki):
- dysk 40GB ATA - sprawny
- kontroler od dysku Atari SH205 (niesprawny), mogę dorzucić dysk MFM 20MB (również niesprawny)
http://artur.ataritt030.info/fotki/megafile60.jpg

Kto pierwejszy, ten lepsiejszy.

16

wstepnie biore to drugie

"wszystko się kiedyś kończy......."

17

Czesc,

Ten dysk 40 GB ATA jakiej jest firmy raczej napewno nada sie do falcona lub hadesa, to biore

POzdrawiam
Kroll

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

18

stryker napisał/a:

wstepnie biore to drugie

wstępnie rezerwuję :)

Kroll napisał/a:

Ten dysk 40 GB ATA jakiej jest firmy raczej napewno nada sie do falcona lub hadesa, to biore

Western Digital WD400

19

artik-wroc napisał/a:
stryker napisał/a:

wstepnie biore to drugie

wstępnie drugi :)

ATARI Falcon 14MB , STE 4MB, STFM 4MB, 800 XL turbo CA12 CA 2001, CPC 6128 mono, THOMSON MO5, SVI 738, Amiga 500+, 600 2MB, CDTV   + , CD32

20

artik-wroc napisał/a:
stryker napisał/a:

wstepnie biore to drugie

Kroll napisał/a:

Western Digital WD400

No to rezerwuje i biore go

Pozdrawiam
Kroll

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

21

Zaklepuje do końca :-)
Pytanie do Jer'a czy chce ten kontroler do zrobienia schematu ?
W sieci niby jakiś jest ale chyba mało czytelny ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

22

Oddam obudowę od Atari PC3.
W obudowie była płyta od MegaST, więc tulejki mocujące są poprzestawiane (nie jest to zrobione zbyt ładnie).
Warunek (konieczny) odbiór osobisty.

23

Jeżeli nie ma chętnych to wstępnie rezerwuję tą obudowę. Ode mnie z pracy co jakiś czas jeżdżą do Wrocławia, więc mogli by mi ją odebrać.

24

Zatem - zarezerwowana.

25

Tym razem oddam:
- blacha ekranująca od 260/520ST
- dolna blacha (z tekturką) od dysku Megafile
- niesprawny zasilacz od Megafile z odciętą wtyczką do płyty

Jako, że sprzęt ma znikomą wartość odbiór osobisty. A jak nie to kosz :)