Tak sobie pomyślałem, mam możliwość wydruku w drukarni offsetowej plakatów (całkowity koszt około 1000 zł). Byłyby to plakaty 4+0 (tzn, pełen kolor) na kredzie 235 lub 250 gram, i tu są dwie opcje: 2 różne wzory po 500 sztuk w formacie A3 lub 500 sztuk jednego wzoru w formacie A2. Jeśli istniała by możliwość - poprosiłbym Delego o przygotowanie grafiki (o ile uda się sfinansować projekt), zasada prosta: jak się zbierze odpowiednia liczba osób, dzięki której uda się sfinansować wydruk - to robię, jak nie - trudno, może zrobię wtedy, kiedy będę bogaty...
Na kiedy
Ewentualny wydruk chciałbym zrobić na Grzybsoniadę (tam mogę też dowieźć), gotowce mogę też oddać w Warszawie, a za dużą namową (i o ile będę dalej pracował tam, gdzie teraz) na trasie Warszawa-Radom-Kielce (tylko w ustalony dzień). Wysyłka, aczkolwiek niechętnie - ale możliwa (dopłata za tubę, jaką wtedy będę musiał nabyć plus koszt wysyłki)
Jaki koszt jednostkowy?
No, myślę, że trzeba tak skalkulować ceny, aby się zamknąć w 10zł za sztukę (komplet w wypadku mniejszych) max. Czyli conajmniej 100 kompletów zamówionych - wtedy mogę zacząć działać. Oczywiście, wersja PDF też będzie dostępna dla wszystkich chętnych - mam nadzieję, że grafik (Dely? Nie pytałem się, czy by coś przygotował, ale mam nadzieję, że tak) się zgodzi.
Co na plakacie
Na pewno logo Atari, ale nie na całość. A poza tym - albo zdjęcia sprzętów, albo jakieś screeny. Rzecz do przedyskutowania.
Ile czasu na decyzję?
Myślę, że 30 dni od teraz wystarczy. Jak się Dely lub kto inny zgodzi zrobić grafikę - będzie chwila na to.
Co chcę z tego mieć?
No, liczę, że po dwie kopie dla mnie i dla grafika wyjdą gratis. Ewentualne nadwyżki spróbuję ewentualnie pchnąć na alledrogo lub innej e-zatoce...
Jeśli ruszy "produkcja", to kiedy i na jakich zasadach?
Jak znajdą się nabywcy na 100 sztuk i zostanie dokonana przedpłata na nie, przynajmniej w wysokości 75% (nie stać mnie na sfinansowanie produkcji teraz). Proszę też o komentarze poniżej.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury