Pamiętam że w mojej starej STe przy starcie pojawiał się test pamięci, pokazywało jej wielkość, a teraz w innej STe z tymi samymi kośćmi TOS mam po prostu biały ekran?
A i jak sprawdzić wersje TOS?
Z góry dzieki za odpowiedź.
Pozdrawiam Arti4-92
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Jak sprawdzic wersje TOS i ilosc pamieci ram w STe??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pamiętam że w mojej starej STe przy starcie pojawiał się test pamięci, pokazywało jej wielkość, a teraz w innej STe z tymi samymi kośćmi TOS mam po prostu biały ekran?
A i jak sprawdzić wersje TOS?
Z góry dzieki za odpowiedź.
Pozdrawiam Arti4-92
Z tego co kojarzę to test pamięci pojawiał się w wersji conajmniej od 2.06, natomiast biały ekran w niższych. Pewnie w starym STE miałeś właśnie wersję 2.06 a teraz 1.06 lub 1.62, te 3 tosy są najpopularniejsze na STE. Wersję TOSa i ilość RAMu ( plus prawie wszystko odnośnie konfiguracji "dużego" ) najprościej sprawdzić programem sysinfo.
Jury ma rację. Dopiero w 2.06 pojawiło się logo. Miałem kiedyś przez pewien czas Megę STE z TOS'em 2.05 i tam jeszcze logo i testu nie było.
Czyli test pamieći mi sie przyśnił w starym atari, dobra.
Sysinfo oraz może się przydać to, co ostatnio sugerował Marcin1040
http://atariarea.krap.pl/forum/misc.php … download=1
???
Sprawdza też, czy masz ram zje.bany, czy nie. I takie tam.
Kiedys napisalem maly programik ktory wyswietla ilosc pamiecy dostepnej w TOS'ie.
Mozna go sciagnac z tad http://www.atari.net.pl/arch/smallinf.zip
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Jak sprawdzic wersje TOS i ilosc pamieci ram w STe??
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 52 zapytań