Fakt, cudów nie ma !
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Stacja dwustronna
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Fakt, cudów nie ma !
ale sprawdziłem, dyskietka HD z PC nie daje się sformatować na 720kB... czyli mamy chyba trzy wersje dyskietek 48tpi, 96tpi i HD... dupa blada...
P.S. a Ktoś rozumie czemu na "szybkiej" dyskietce HD nie można zapisać "wolnego" przebiegu - co za idiotyzm? no chyba, że to przez za mały prąd w głowicy...
Kto tu na forum wspominał, że firmware jest już rozczajony? czy mogę dostać istniejący zdisassemblowny kod do stacji atari? mam taki pomysł, żeby zamieścić go na jakiejś stronie ( np. mojej ;) ) i szpece mogliby dopisać komentarze do tego kodu które ułatwiły by życie takim lajkom jak ja - z dużymi zapędami...
P.S. kiedyś w Bajtku, Moim atari lub jakimś wydaniu specjalnym Bajtka zamieszczono kod źródłowy firmware TOMSów, nie pamiętam czy to był TOMS 7x0 czy może Multi/Turbo... bardzo poszukuję tego materiału - nie pamiętam już co zawierał, ale mam nadzieję, że wszystko ;)... pisałem do TOMSów, odpisali, że "co jeszcze mają tym się podzielą" niestety od roku cisza...
Witam.
Znalazłem artykuł, który być może Cię zainteresuje.
Zamieszczam 1 z 5 stron. Nazwa to źródło.
Jak koledzy potrzebują to ma trochę nieużywanych dyskietek 5,25 DD
to nie to o czym pisałem, to o czym pisałem to był listing firmware,
ale ten artykuł też bardzo ciekawy - dało by radę zdobyć całość?
a ile chcesz za te dyskietki i jakie firmy? w pudełkach z folią? ;)
ATARI Rulez!
Wychodzi to że ma rom do nagrania nowy. Ma ktoś obraz jakiegoś turbo romu? Czemu na płycie jest konfiguracja rom 4kb i 16kb jak obraz ma tylko 8kb? Dodatkowo na płycie widać że można wsadzić kość sram 8kb- czy ta wielkość pamięci jest widziana i wykorzystana przez system stacji?
Dyskietki mam paczkach po 10 zafoliowane - bez pudełka plus koperty. Producent noname. Wiesz sam nie wiem ile za nie wziąć - na PM proszę.
ROMy, w tym różne turbo są u jera.
no właśnie, ja też chętnie przerobił bym sobie stację na toms multi, istnieje gdzieś opis? (na stronie jerego nie ma)
http://www.serious-dial.atari.pl/zzone/pserious.html
serious #6 - turbo
serious #8 - multi
dziękować Zenkowi można zawsze ;)
A nie dało by się w pdf?:)
Jer - co tam, będzie co z tych dopałek do GS'a? (czyt., czy faktycznie jest to coś ciekawego) :)
Tylko jedna karta, ta zapchana scalakami, przedstawia jakąś wartość, bo t karta rozbudowanej grafiki. Pozostałe to typowe karty serial, floppy itp.
czy Ktoś mi może powiedzieć jak z seriousa wyciągnąć pliki dotyczące TOMS Multi? w jakim formacie jest ten schemat?
Serious #6
Obok jest literka S, naciśnij ją, otworzy się MENU, poszukaj - Kącik rzeźbiarza, tam jest o Turbo
Serious #8 to plik ATR. Pobierz, otwórz magazyn i wszystko się pokaże.
Schemat jest w GR.8
Serious #6
Obok jest literka S, naciśnij ją, otworzy się MENU
Obok czego?
Spis magazynów z lewej strony - S - potem ATR
http://www.serious-dial.atari.pl/
Ogólnie, magazyny z literką -S- otwierają się bez niczego
no tak, ale chodzi jak zgrać te pliki z serious 8 na komputer - konkretnie na PC z ATR... jak wejdę w magazyn to mam opis, nigdzie nie widzę opcji zapisu plików, zresztą jak by to miało działać w emulatorze ;)... Ktoś pomoże? a może Ktoś ma ten schemacik w gifie, pdfie, jpegu czy bitmapie?
zakup sobie sio2sd bądź inne sio2ide i wszystko stanie się proste!
W gifie, pdfie, jpegu czy bitmapie schematu nie mam.
Robione to programem na prawdziwe Atari, umieszczone na dyskietce a potem dla potomnych na PC ale już jako ATR zachowując wszystkie prawidła oryginału.
A prawdziwy oryginał mam na zwykłej kartce.
chłopaki, nie róbcie sobie żartów, ja naprawdę nie wiem jak zgrać te pliki na PC...
http://atariki.krap.pl/index.php/Franny to służy do manipulacji .atr'ami.
no nie wiem, znalazłem na ATR z serious 8 pliki SSTUFF08.LZH i TOPDRIVE.LZH, nie widzę nigdzie plików do TOMS Multi...
nudny sie robisz
LZH to spakowane pliki
Czytaj instrukcje w magazynie.
Jest program, jest opis jak to rozpakować i dobrać się do tego co Cię interesuje
Jak pamiętam jest też ogólny spis co jest na dysku i w jakim pliku
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Stacja dwustronna
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 63 zapytań