Fakt, cudów nie ma !
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Stacja dwustronna
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Fakt, cudów nie ma !
ale sprawdziłem, dyskietka HD z PC nie daje się sformatować na 720kB... czyli mamy chyba trzy wersje dyskietek 48tpi, 96tpi i HD... dupa blada...
P.S. a Ktoś rozumie czemu na "szybkiej" dyskietce HD nie można zapisać "wolnego" przebiegu - co za idiotyzm? no chyba, że to przez za mały prąd w głowicy...
Kto tu na forum wspominał, że firmware jest już rozczajony? czy mogę dostać istniejący zdisassemblowny kod do stacji atari? mam taki pomysł, żeby zamieścić go na jakiejś stronie ( np. mojej ;) ) i szpece mogliby dopisać komentarze do tego kodu które ułatwiły by życie takim lajkom jak ja - z dużymi zapędami...
P.S. kiedyś w Bajtku, Moim atari lub jakimś wydaniu specjalnym Bajtka zamieszczono kod źródłowy firmware TOMSów, nie pamiętam czy to był TOMS 7x0 czy może Multi/Turbo... bardzo poszukuję tego materiału - nie pamiętam już co zawierał, ale mam nadzieję, że wszystko ;)... pisałem do TOMSów, odpisali, że "co jeszcze mają tym się podzielą" niestety od roku cisza...
Witam.
Znalazłem artykuł, który być może Cię zainteresuje.
Zamieszczam 1 z 5 stron. Nazwa to źródło.
Jak koledzy potrzebują to ma trochę nieużywanych dyskietek 5,25 DD
to nie to o czym pisałem, to o czym pisałem to był listing firmware,
ale ten artykuł też bardzo ciekawy - dało by radę zdobyć całość?
a ile chcesz za te dyskietki i jakie firmy? w pudełkach z folią? ;)
ATARI Rulez!
Wychodzi to że ma rom do nagrania nowy. Ma ktoś obraz jakiegoś turbo romu? Czemu na płycie jest konfiguracja rom 4kb i 16kb jak obraz ma tylko 8kb? Dodatkowo na płycie widać że można wsadzić kość sram 8kb- czy ta wielkość pamięci jest widziana i wykorzystana przez system stacji?
Dyskietki mam paczkach po 10 zafoliowane - bez pudełka plus koperty. Producent noname. Wiesz sam nie wiem ile za nie wziąć - na PM proszę.
ROMy, w tym różne turbo są u jera.
no właśnie, ja też chętnie przerobił bym sobie stację na toms multi, istnieje gdzieś opis? (na stronie jerego nie ma)
http://www.serious-dial.atari.pl/zzone/pserious.html
serious #6 - turbo
serious #8 - multi
dziękować Zenkowi można zawsze ;)
A nie dało by się w pdf?:)
Jer - co tam, będzie co z tych dopałek do GS'a? (czyt., czy faktycznie jest to coś ciekawego) :)
Tylko jedna karta, ta zapchana scalakami, przedstawia jakąś wartość, bo t karta rozbudowanej grafiki. Pozostałe to typowe karty serial, floppy itp.
czy Ktoś mi może powiedzieć jak z seriousa wyciągnąć pliki dotyczące TOMS Multi? w jakim formacie jest ten schemat?
Serious #6
Obok jest literka S, naciśnij ją, otworzy się MENU, poszukaj - Kącik rzeźbiarza, tam jest o Turbo
Serious #8 to plik ATR. Pobierz, otwórz magazyn i wszystko się pokaże.
Schemat jest w GR.8
Serious #6
Obok jest literka S, naciśnij ją, otworzy się MENU
Obok czego?
Spis magazynów z lewej strony - S - potem ATR
http://www.serious-dial.atari.pl/
Ogólnie, magazyny z literką -S- otwierają się bez niczego
no tak, ale chodzi jak zgrać te pliki z serious 8 na komputer - konkretnie na PC z ATR... jak wejdę w magazyn to mam opis, nigdzie nie widzę opcji zapisu plików, zresztą jak by to miało działać w emulatorze ;)... Ktoś pomoże? a może Ktoś ma ten schemacik w gifie, pdfie, jpegu czy bitmapie?
zakup sobie sio2sd bądź inne sio2ide i wszystko stanie się proste!
W gifie, pdfie, jpegu czy bitmapie schematu nie mam.
Robione to programem na prawdziwe Atari, umieszczone na dyskietce a potem dla potomnych na PC ale już jako ATR zachowując wszystkie prawidła oryginału.
A prawdziwy oryginał mam na zwykłej kartce.
chłopaki, nie róbcie sobie żartów, ja naprawdę nie wiem jak zgrać te pliki na PC...
http://atariki.krap.pl/index.php/Franny to służy do manipulacji .atr'ami.
no nie wiem, znalazłem na ATR z serious 8 pliki SSTUFF08.LZH i TOPDRIVE.LZH, nie widzę nigdzie plików do TOMS Multi...
nudny sie robisz
LZH to spakowane pliki
Czytaj instrukcje w magazynie.
Jest program, jest opis jak to rozpakować i dobrać się do tego co Cię interesuje
Jak pamiętam jest też ogólny spis co jest na dysku i w jakim pliku
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Stacja dwustronna
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 67 zapytań