Witam
Mam problem z magnetofonem CA 12, problem polega na tym, że ciągnie taśmy(odtwarza w bardzo wolnym tempie)
na początku myślałem, że to naciągnięty pasek napędowy, ale jak się okazało nie... Kiedyś magnetofon dziwnie się zachowywał, odtwarzał w idealnej prędkości, a po wyłączeniu i ponownym podłączeniu ciągnął... Ogólnie magnetofon jest bardzo dobry(wgrywa każdą grę zawsze) teraz do wgrywania używam kasety adapter, ale wolałbym używać normalnie kaset, ponieważ niektóre gry podczas ładowania mają jakieś intra itp. gdzie magnetofon powinien się zatrzymać i wznowić przesuw taśmy po intrze (tak było jak działał), a jak wgrywam z telefonu, to intro się uruchamia(silnik w magnetofonie się zatrzymuje), a nagranie "idzie dalej". Jest to na 90% problem z zębakami ponieważ wydaje mi się, że nie bardzo do siebie przylegają(niektóre) przez co zwalnia. Mam nadzieje, że w miarę dokładnie wszystko opisałem, ale liczę się z tym, że nic z tego nie będzie, a szkoda bo magnetofon pod względem wgrywania jest perfekt:D Z góry dzięki za jakiekolwiek porady
Pozdrawiam Mateusz :D
EDIT = chyba wykryłem co się dzieje... według mnie to to samo co w tym wątku http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=8035 to gumowe kółeczko nie bardzo dociska się do zębatki kręcącej taśmą. Czy ktoś wie jak to naprawić??
dely dał tam poradnik ale za bardzo nie wiem o co chodzi i to jest do innego modelu
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.