ver.1.1 przelotka z cart+eci zlaczem montowanym w pionie, zaraz bedzie uniwersalna 1.2 ze zlaczem cart+eci w poziomie i zlaczem idc 60 ze wszystkimi sygnalami.
1.2 zwykly przedluzacz, ze zlaczem idc 60 pin.
No i plytka stacji jeszcze do kosmetyki:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ver.1.1 przelotka z cart+eci zlaczem montowanym w pionie, zaraz bedzie uniwersalna 1.2 ze zlaczem cart+eci w poziomie i zlaczem idc 60 ze wszystkimi sygnalami.
1.2 zwykly przedluzacz, ze zlaczem idc 60 pin.
No i plytka stacji jeszcze do kosmetyki:
sory chłopaki, o czym jest ten wątek bo ja już się pogubiłem? może udostępniacie do zrobienia w/w interfejs? ;) a co dzięki niemu zyskam?
idc 60 dlatego ze ladnie mi sie miesci na plytce adaptera i przedluzenie sygnalow do stacji zalatwiam jedna wtyczka a adapterek chce wykorzystac nie tylko do podlaczania karin .Dwa mam sporo zlaczy 60 pin i tasmy ktora gdzies trzeba wykorzystac, hehe.
Bezrobotny, watek jest o karin maxi drive, zyskasz dzieki niemu szybka stacje 5,25 lub 3.5 cala, interfejs jest udostepniony u Jera na stronie.
Zaxon: opracuj jeszcze adapter pod PBI :) Jak się da :) Wtedy może być i bez złącza na karta bo po co
bedzie
naped 5.25 gwaltownie potrzebny do testow , dalem ogloszenie w kupie/sprzedam/zamienie.
fajne budy znalazlem do Karin ktora koncze. Az sie prosi przerysowac sterownik pod ta obudowe.
http://cgi.ebay.co.uk/Single-5-CD-Disk- … 2537wt_911
Ok, zas post pod postem,mam nadzieje ze bana nie dostane.
Karin gotowe, tylko wysylac do plytkarni i montowac , finalowa wersja plytki do XE,
Miesci sie w obudowie Z-19
Zrobione w DIP, plytka spora bo wymiary 108mm na 90mm, zlacze flopa 3.5 cala, podlaczane do zlacza CART+ECI czyli seria XE.
Cena :
Zmontowana plytka bez kontrolera wd 1772 i obudowy to 240 zl plus wysylka jesli znajdzie sie minimum 10 chetnych wiec jesli pasuje cena i taki wyglad plytki to prosze sie dopisac od nowa ale na powaznie.
No to tyle w tym temacie.
Brawo Zaxon.
A teraz po brawach chciałbym przejść do krytyki :) Wg mnie trochę od dupy strony poszedł projekt, ponieważ jak wszyscy dobrze wiemy WD1772 nie rosną na drzewach, nie są dodawane do Życia Na Gorąco - co więcej, w sklepach ich też nie ma, a jak są to w Chinach i trzeba wziąć 1000 sztuk. Nie lepiej było pomyśleć o jakimś tanim ASIC i upchnięciu w nim WD1772 w VHDL? Core sterownika jest chyba dostępny. Bo w tej chwili to jesteśmy nieco w dupie, z uwagi na to, iż Zaxon zrobił kawał dobrej nikomu niepotrzebnej roboty :) Nie będę przecież pruł Atari ST, albo innej stacji żeby dostać Karin Maxi.
A jaki jest koszt tego wd1772 i jak karinka będzie działać z kmkidea???
Czy będzie działać czy nie??
Korci mnie bardzo aby sobie zrobić karinkę w wersji inside....!
zestaw:
1. przelotka/przedluzacz eci + cart (z podlaczonym sygnalem audio in) dla karin
2. kompletny poskladany interfejs i w obudowie
3. wysylka
taki zestaw ile kosztuje?
rozumiem, ze jest to kopia karin maxi geislera? one nie mialy zadnych problemow z dzialaniem z roznymi modelami atari - tu jest tak samo?
i jeszcze jak sie ma sprawa z napedem? nie wiem czy dobrze pamietam, ze stacje 3'5 z pc lub st podlaczalo sie bezposrednio? czy moze przecinalo sie jakis kabelek w tasiemce?
Dely, dokladnie, niestety za tepy jestem do vhdl na razie, co do niepotrzebnej roboty to doskonale sobie z tego zdaje sprawe, bo caly ten mess mozna upchnac w jednym xilinxie , ale zaczalem to skonczylem, przerysowalem Karinka na wieksza i drozsza i w dodatku totalnie bezuzyteczna.(Hmm jak w Apple??) Przy okazji naumialem sie sporo rzeczy, no i mam alibi, jak cos to jest gotowe. :)
No i mam 15 WD 1772 i Ajaxow w zapasie, hehehe.
Ogolnie to i tak ide w twarde dyski.
W zalaczniku caly projekt jak ktos sobie chce zrobic, plytka, schemat, chodzi to pod diptrace.
Zaxon,
To ile by kosztowała kompletna karinka razem z wd 1772 ?
o 70 zl wiecej,
Zaxon. Robota, którą wykonałeś jest bardzo potrzebna - żeby była jasność to będę miał co dzieciom opowiadać (dziś wieczorem), że jest kolo w Londynie, który sklonował kontroler najszybszej stacji dysków dla Atari. Zasugerowałem tylko, że kiedy skończą Ci się zapasy WD i Ajaksów to zostaniemy z ręką w nocniku :) I fajnie byłoby, gdyby ktoś przeprowadził próbę wklejenia do projektu układu ASIC, który będzie dostępny zawsze i zastąpi deficytowy WD.
Biorę jedną sztukę wraz z WD-kiem (dopóki jeszcze są).
Zapisuję się na 1szt zmontowanej płytki bez WD - byle była podstawka bo wolę sam nie lutować.
Mam jakieś dwa kupione WD1772 w worku typu 'lot of asorted atari chips', zobaczymy może sprawne.
Kiedy można liczyć na dostawę po tym jak zbierzesz komplet chętnych?
Zbieram sie na Forever C, koniec marca?
zaxoniec, wydluz plytke o te 2-3mm i daj normalny box header a nie goldpiny do flopa, w tej chwili bedzie problem (wlezie na kwarc)
no problem, goldpiny do flopa byly po to zeby ciac koszty, poki co to jest plynne,dzieki za uwagi,
Mariusz zaprojektował też Karin Midi - stację wpinaną tylko do złącza kartridża. Rozporządzam tylko schematem.
Dely a ty wiesz ile kosztuje zrobienie ASICa (zwłaszcza w przeliczeniu na jednostkę w krótkiej serii)?
pisze sie na jedna z WD
Epi, pisząc ASIC miałem na myśli układzik, który można nabyć za małą kasę i nakarmić wsadem w VHDL. Sorawa, jeśli ktoś zrozumiał to inaczej.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 62 zapytań