Kto pamięta, ten nie musi dalej czytać :)

Niepowtarzalna, jedyna w swoim rodzaju Ataryna z rzędem diód, sygnalizującym wykorzystanie dodatkowego ramu. Sprzęt modzony przez MacGyvera i Waldiego. Nie jestem pewien, kto montował Q-Mega - Piguła? ;)

Atarynę trzymałem z sentymentu, ale na sentymenty mam coraz mniej miejsca. Nie mam pojęcia, czy sprzęt jest sprawny - na pewno jeden Pokey szumi, a dokładniej szumiał wiele lat temu - od momentu ostatniego odpalenia Ataryny upłynęło wiele lat, nawet nie wiem dokładnie, ile tych lat było...

Jutro rano zrobię zdjęcia (zewn i wewn), odnośnie ceny to nie mam pojęcia, co napisać :) Nie oczekuję cudów, ale skoro mam się pozbyć cennej pamiątki to chciałbym przynajmniej porządnie się upić ze smutku ;)

Atari 800XE/U1MB/Sophia2/PokeyMax + A1050 Toms Multi + CA2001

2

jestem chętny!!!!
i to bardzo!

3

Przypominam - jeden kanał szumi, a Atarka nie była odpalana wiele lat... przechowywana była w suchym, ciepłym miejscu (segment w pokoju).

4 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-12-28 21:12:14)

Mateos,
dostałeś priva wiadomość???

5

Dostałem, odpisałem.

6

Cobra Freezer 2.4 lub Banklan Freezer, nazwy inne ale zasada dzialania taka sama.

7

Mi to zakładał MacGyver, nazwał to Cobra Freezerem, więc trzymam się tej nazwy :)

8

No bo te freezery powstaly w tym samym czasie

9 Ostatnio edytowany przez Mateoos (2010-12-29 12:37:37)

http://img213.imageshack.us/img213/5890/pict8938s.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Klawiatura nieumyta, brak kilku literek... stan oryginalny, można by rzec.

http://img824.imageshack.us/img824/7434/pict8939s.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jeden kabelek jest urwany, chyba od jakiejś diody.

10

Idea może zbliżona, ale Cobra Freezer jednak był nieco bardziej zaawansowany, posiadał (w ostatnich wersjach) m.in. mapowanie rejestrów sprzętowych do RAM.

No i śmiem twierdzić, że soft obsługujący go był nieco bardziej rozbudowany i zaawansowany.

11

Wieczorem będę wystawiał szaraka na alledrogo, nikt się nie skusi do tego czasu?

12

eee tam, bez niebieskich diod ;)

13

oja....ale Spiderman w środku koczuje ;)

gep/lamers^dial

14

Tak się wtedy budowało... ;)

15

nienaprawialne
zaorac, posypac sola

przechodze na tumiwisizm

16

macgyver napisał/a:

... posiadał (w ostatnich wersjach) m.in. mapowanie rejestrów sprzętowych do RAM.

o cos takiego prosilem swojego czasu electrona, odpowiednio skonfigurowany memacA, oraz konfigurowalny rownoczesny zapis do rejestrow sprzetowych oraz pamieci vbxe ktora znajduje sie 'pod'.

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

17

ooo - miałem tego kompa w łapach, chyba na Laście jakimś :) - zajefajnie te ledy świeciły, szczególnie na demkach :D

Kontakt: pin@usdk.pl

18

kawal legendy, old schoolowy konfig, szkoda ze u mnie nie ma miejsca na kolejne atari...
mat, ale bedziesz chociaz emulowal?

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

19

Więc tak wygląda komp, w którym Waldi maczał ręce, hehe.... :D

grzybson/SSG^NG

20

Axe, emulator u mnie działa cały czas, ile mogę, to się bawię, forum czytam regularnie, tylko niewiele się udzielam :) Mam nadzieję, że na jakimś zlocie będziemy mieli okazję się napić i pogadać.

Grzybson - kiedy Waldi maczał ręce w moim Atari, wszystko było ok, dopiero później straciliśmy z nim kontakt (ale kompa miałem już u siebie).

21

Mamo, poznaję te kolorowe kabelki i "nalutowywanie" scalaków na scalaki :)

22

wlasnie trafilem tu z allegro - powiadacie ze nie naprawialne. Dzieki za info.

23

W porównaniu z kompem Tarżana, to ten ma eleganckie diody ;)

24

macgyver napisał/a:

Idea może zbliżona, ale Cobra Freezer jednak był nieco bardziej zaawansowany, posiadał (w ostatnich wersjach) m.in. mapowanie rejestrów sprzętowych do RAM.
No i śmiem twierdzić, że soft obsługujący go był nieco bardziej rozbudowany i zaawansowany.

No nie twierdze ze nie, ale idea podobna

25

Fiat 126p i Porsche 911 to też podobna IDEA ;) Tylny napęd, silnik z tyłu, mało miejsca na tylnej kanapie ;) I na tym chyba kończą się podobieństwa ;)