pilat23: no tak, TBXL ci się nie wgra, jeśli w pamięci jest kart Atari BASIC-a (a jest, bo Self Test daje 40 kwadratów). Może na początek napraw klawiaturę, jak Candle radzi, a potem zobacz, czy złe nie odeszło.
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ATARI 65XE Po wlaczeniu wchodzi w self test ?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pilat23: no tak, TBXL ci się nie wgra, jeśli w pamięci jest kart Atari BASIC-a (a jest, bo Self Test daje 40 kwadratów). Może na początek napraw klawiaturę, jak Candle radzi, a potem zobacz, czy złe nie odeszło.
musze to zamowic na allegro (ten lakier) juz dzis rano o tym czytalem a i do samochodu mi sie przyda :)
tip: zeby ten lakier przewodzil, musi schnac w podwyzszonej temperaturze - ja go susze w temp. 230 stopni, no ale jakby mam czym
na filmikach pokazuja ze sie go naklada na szybe samochodowa i tylko ma schnac 24h i to wszystko
4. Nanieść epoksyd przy pomocy dołączonej plastikowej płytki na przygotowane miejsce, tak,aby epoksyd objął całe miejsce uszkodzenia, gdyż pozostawienie nawet tylko jednego uszkodzonego miejsca przerywa obwód elektryczny i naprawa nie będzie skuteczna.
5. Usunąć taśmę po około 30minutach zanim epoksyd zacznie twardnieć.
6. Od razu po naprawie można włączyć układ ogrzewania, gdyż to spowoduje szybsze wyschnięcie epoksydu -w ciągu 20min. Jeśli nie chcecie Państwo od razu włączać układu należy poczekać na pełne wyschnięcie epoksydu -około 24 godziny.
7. Jeśli po naprawie układ nadal nie działa proszę poszukać innych uszkodzeń linii i także je naprawić.
No tak ale koledze dalej self test wyskakuje pomimo odpietej klawiatury. Basic rom, mmu?
Przez klawiaturę idzie zasilanie do czerwonej diody sygnalizującej włączony prąd
Wywalić tę diodę, dać inną - nowszą?
Co prawda po wyczyszczeniu Option działa i inne lepiej działają, ale może warto?
Ścieżki mają coś w rodzaju zacieków - nie jestem pewien co to jest.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ATARI 65XE Po wlaczeniu wchodzi w self test ?
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 54 zapytań