1

Posiada ktoś coś takiego, najlepiej żeby podpiąć napęd z PeCeta, fajnie jakby pracował w SD,ED,DD i SS, SD, czyli wszystkie gęstości Atarowskie do 360KB, ew. może być jeszcze 720KB (jaka to kurde gęstość) ale nie umrę jak nie będzie. Albo może ktoś by się podjął zbudowania takiego diwajsu. Wiem że już pewnie nie raz było wałkowane ale ciężko mi coś znaleźć ;)

2

http://atariki.krap.pl/index.php/Karin_Maxi

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

3

dzięki bardzo, odrazu po nazwie znalazłem schemacik

4

Ktoś tu chyba pisał o tym, że montuje Karin Maxi... dobrze wyczytałem?

a skąd weźmiesz scalak?

5

Zaxon jak mnie pamięc nie myli sklonował karinkę...
Z tego co pamiętam to wzyczajnie ze sklepu:) miał "scalaka"

6

Sklonowal,sklonowal, ale co sie naszarpalem to moje.
Iron, chcesz to sobie samemu poskladac? Na schemacie Jera byly dwa czy trzy drobne bledy.Musialbym poszukac.
WD1770 czy 1772 do dostania choc ceny sa nieciekawe.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

7

Zaxon, a ile byś chciał za złożenie takiego diwajsu ;)

8

Hmm,jesli kasa i czas mi pozwoli to pod koniec styczna puszczam prototypowe plytki do Karin do produkcji,w tym momencie dopieszczam PCB,  jesli sie obedzie bez niespodzianek (w co watpie) to pod koniec lutego powinna powstac krotka seria 5-10 szt.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

9

No to jakby co to mnie możesz odrazu wpisać na listę chętnych :P

10

a samą płytkę będzie można zakupić? może Ktoś napisać coś więcej o współpracy Karin Maxi z fdd 5,25" i 3,5"?

11

Iron, ok,

Bezrobotny,nie przewiduje sprzedawania samych plytek.Raczej gotowe i sprawdzone urzadzenie.

12

szykuje się wysyp genialnych wynalazków, tylko trzeba bank okraść na to wszystko ;), ale jak trzeba to trzeba - mieć trzeba

z innej beczki: bawiłeś się trochę tym interfejsem? masz może orientację jaki czas prekompensacji ustawiłeś dla stacji 5,25 i 3,5? czy ten czas ustawia się raz dla wszystkich gęstości? czy dla każdej gęstości zapisu jest inny? tak przy okazji...

13

zaxon napisał/a:

Hmm,jesli kasa i czas mi pozwoli to pod koniec styczna puszczam prototypowe plytki do Karin do produkcji,w tym momencie dopieszczam PCB,  jesli sie obedzie bez niespodzianek (w co watpie) to pod koniec lutego powinna powstac krotka seria 5-10 szt.

to bym się chętnie zapisał na 1szt.
Daj znać jak będziesz zbierał zapisy, przedpłaty itd.

14

ja jestem zainteresowany na 1 sztuke

pozdrawiam

Sniegowy