26

Sapemu wymaga rozszerzenia pamięci, którego jeszcze nie mam, więc póki co szukałem alternatywy w postaci XEX.

Pozdrawiam
MarX

27

mono ci zaraz napisze ;)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

28

mono napisał/a:

A player Foxa tego nie konwertuje do xexa?

Jeszcze nie.

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

29

Hmm, kiedys to kazdy robil co potrafil i jak potrafil wazne co by dzialalo (chodzi o rozszerzenia).
Mi Stecu robil qmega i code3 freezera, tyle ze wszystko zalal klejem no i bylo to nienaprawialne :(

30

czyżby słynny w owych czasach distal ?

Cuda wianki i nie tylko :) POKEY 4ever ;)

31

Dokladnie

32

Yyyy, toz zartowalem. Sam wole  dac gniazda,zlaczki,podstawki .zrobic plytke sterownika  ale to rzutuje na cene rozszerzenia, nie? Albo ladnie albo tanio. Poza tym mamy XXI wiek i gola atarke do zrobienia wiec w/g  nie ma sensu pchac tam 20 metrow kabli skoro sa gotowe rozwiazania ramu, Pajero, Candla, Lotharka i kilka innych.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

33 Ostatnio edytowany przez marx (2016-12-04 13:59:44)

Odświeżam nieco temat założony tu przed ... wow... sześciu laty (ale ten czas leci ;)). W tzw. międzyczasie dorobiłem się 2xPOKEY, Ultimate 1MB, SIDE2 i jednego dziecka ;). Powiedzcie mi proszę co musiałbym zrobić, żeby na posiadanym przeze mnie Atari 65XE odpalić odtwarzacz muzyczek atarowych (niekoniecznie SAP)? W tej chwili konwertuję SAPy na XEXy, nagrywam na kartę CF i odpalam z Loadera SIDE. Strasznie to upierdliwe i tak zastanawiam się czy jest jakiś lepszy na to sposób? Jako że jestem niedzielnym Atarowcem to proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach :)

34

są playery do większości formatów pod Sparta dos X. Wystarczy to skonfigurować i albo z palca z command processora klepiesz po prostu nazwę pliku, albo wciskasz return na nazwie pliku posługujac sięSparta Commanderem.

Mogę pomóc w konfiguracji tego rozwiązania, mam też dość sporą bazę chiptune'ów w postaci źródłowej.

Kontakt: pin@usdk.pl

35

@Pin. Wielkie dzięki za odpowiedź. Trochę niefortunnie zdublowałem temat na AtariOnline, gdzie voy rozwiał już moje wszelkie wątpliwości. W tej chwili pracuję nad skopiowaniem całego katalogu ASMA (w oryginalnych formatach) na Atarową partycję na karcie CF. Teraz "jadę" na dużym ATRze, którego mapuję na D1 z poziomu SIDE Loadera. W instrukcji do Sparta DOS X nie znalazłem polecenia które kopiowałoby zawartość katalogu z podkatalogami (choć pewnie jest takie). Zatem przymierzam się do zainstalowania Sparta Commandera. Jakbym gdzieś utknął na dobre to będę alarmował ;)

36

marx napisał/a:

W instrukcji do Sparta DOS X nie znalazłem polecenia które kopiowałoby zawartość katalogu z podkatalogami (choć pewnie jest takie).

Strona 50 i 51 instrukcji.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

37 Ostatnio edytowany przez marx (2016-12-09 21:47:46)

@dely. OK znalazłem, dzięki.

http://sdx.atari8.info/sdx_files/4.48/S … _Guide.pdf

38

Dziwna rzecz, po odpaleniu MegaPlayera, program widzi pliki muzyczne tylko w głównym katalogu partycji. Pliki zagnieżdżone w podkatalogach są niewidoczne. Czy da się na to coś poradzić ?

39

MegaPlayer to stary player dostosowany do możliwości sprzętu sprzed dekady jak nie dalej. Szukaj tu:

http://mono.atari.pl

;)

Kontakt: pin@usdk.pl