Sapemu wymaga rozszerzenia pamięci, którego jeszcze nie mam, więc póki co szukałem alternatywy w postaci XEX.
Pozdrawiam
MarX
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » odtwarzacz SAP na małym Atari
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sapemu wymaga rozszerzenia pamięci, którego jeszcze nie mam, więc póki co szukałem alternatywy w postaci XEX.
Pozdrawiam
MarX
mono ci zaraz napisze ;)
A player Foxa tego nie konwertuje do xexa?
Jeszcze nie.
Hmm, kiedys to kazdy robil co potrafil i jak potrafil wazne co by dzialalo (chodzi o rozszerzenia).
Mi Stecu robil qmega i code3 freezera, tyle ze wszystko zalal klejem no i bylo to nienaprawialne :(
czyżby słynny w owych czasach distal ?
Dokladnie
Yyyy, toz zartowalem. Sam wole dac gniazda,zlaczki,podstawki .zrobic plytke sterownika ale to rzutuje na cene rozszerzenia, nie? Albo ladnie albo tanio. Poza tym mamy XXI wiek i gola atarke do zrobienia wiec w/g nie ma sensu pchac tam 20 metrow kabli skoro sa gotowe rozwiazania ramu, Pajero, Candla, Lotharka i kilka innych.
Odświeżam nieco temat założony tu przed ... wow... sześciu laty (ale ten czas leci ;)). W tzw. międzyczasie dorobiłem się 2xPOKEY, Ultimate 1MB, SIDE2 i jednego dziecka ;). Powiedzcie mi proszę co musiałbym zrobić, żeby na posiadanym przeze mnie Atari 65XE odpalić odtwarzacz muzyczek atarowych (niekoniecznie SAP)? W tej chwili konwertuję SAPy na XEXy, nagrywam na kartę CF i odpalam z Loadera SIDE. Strasznie to upierdliwe i tak zastanawiam się czy jest jakiś lepszy na to sposób? Jako że jestem niedzielnym Atarowcem to proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach :)
są playery do większości formatów pod Sparta dos X. Wystarczy to skonfigurować i albo z palca z command processora klepiesz po prostu nazwę pliku, albo wciskasz return na nazwie pliku posługujac sięSparta Commanderem.
Mogę pomóc w konfiguracji tego rozwiązania, mam też dość sporą bazę chiptune'ów w postaci źródłowej.
@Pin. Wielkie dzięki za odpowiedź. Trochę niefortunnie zdublowałem temat na AtariOnline, gdzie voy rozwiał już moje wszelkie wątpliwości. W tej chwili pracuję nad skopiowaniem całego katalogu ASMA (w oryginalnych formatach) na Atarową partycję na karcie CF. Teraz "jadę" na dużym ATRze, którego mapuję na D1 z poziomu SIDE Loadera. W instrukcji do Sparta DOS X nie znalazłem polecenia które kopiowałoby zawartość katalogu z podkatalogami (choć pewnie jest takie). Zatem przymierzam się do zainstalowania Sparta Commandera. Jakbym gdzieś utknął na dobre to będę alarmował ;)
W instrukcji do Sparta DOS X nie znalazłem polecenia które kopiowałoby zawartość katalogu z podkatalogami (choć pewnie jest takie).
Strona 50 i 51 instrukcji.
@dely. OK znalazłem, dzięki.
Dziwna rzecz, po odpaleniu MegaPlayera, program widzi pliki muzyczne tylko w głównym katalogu partycji. Pliki zagnieżdżone w podkatalogach są niewidoczne. Czy da się na to coś poradzić ?
MegaPlayer to stary player dostosowany do możliwości sprzętu sprzed dekady jak nie dalej. Szukaj tu:
;)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » odtwarzacz SAP na małym Atari
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 54 zapytań