Poszukuje programu ktory generuje obraz kontrolny. Czy jest cos takiego dla Atari XL/XE?
Edit:
Cos takiego : Philips_PM5544
Edit^2:
Wersja amigowa: TestCard
S.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » generator obrazu kontrolnego
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuje programu ktory generuje obraz kontrolny. Czy jest cos takiego dla Atari XL/XE?
Edit:
Cos takiego : Philips_PM5544
Edit^2:
Wersja amigowa: TestCard
S.
w intrze Elenium na koncu jest cos podobnego:) lub w G2F (z tego co pamietam)
Ja mam w planach zrobienie takiego obrazu kontrolnego przy wykorzystaniu pełnego overscanu czyli tak na przynajmniej 288 linii w pionie. Istniejacy obrazek G2F ma oczywiście tylko 240 linii.
No ale to tylko plany. Termin realizacji nieokreślony.
P.S. Planuję również wersję w sprzętowym interlace czyli na 576 linii - tak jak we wzorcu Philipsa.
w intrze Elenium na koncu jest cos podobnego:) lub w G2F (z tego co pamietam)
i w demku Sroll (Tristesse) :)
Ten sam pic co w g2f
Kiedyś na coś takiego trafiłem na kasecie miałem nagrane: nazywało się to chyba test TV
ale to było ze 20 lat temu :-(
teraz ciężko się będzie dostać do tych kaset jeśli jeszcze gdzieś są na strychu...
Tajemnice Atari 1/91: test monitora
sq7bti: ale ten programik to tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle wklepywania... ;-) i tak mało gwarancji sukcesu :-)
Po co wklepywac? W ATR'ze jest plik .LST
s.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » generator obrazu kontrolnego
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 45 zapytań