1

hej... Kiedys na Atarci byl syntezator mowy SAM - choc bylo tego dwie wersje... Mi chodzi o te odpalana w Basicu(without Option), na ekranie tytulowym programik wital nas po Polsku "czesc!nazywam sie Master Sam i jestem nowa wersja tego programu, mysle ze bedziesz ze mnie zadowolony", a tytulowe MENU bylo w gr.8 i lecial w tle motyw Globetrotter ;)) Help! nawet jestem splodzic jakas muze za to :) ! nara

2

he he pamietam...gdzies tam pamietam kiedys mialem ten pliczek na jakims dysku..ale ktorym???Gdzies tam tez tkwi wersja angielska calodyskowa....jak kiedys przekopie piwnice,to odnajde......poki co mi zona nie pozwala:)

gep/lamers^dial

3

Czesc,
Jestem osobą, która przerabiala SAMa na Master SAMa. Dopiero niedawno kupilem sobie klabelek do PC-a, wiec jeszcze nie wiem dokladnie jak przegrac go z Atari na PCta. Dodatkowy problem to, ze dyskietka z programem ma juz swoje lata i nie wszystkie sektory sie czytaja prawidlowo, ale chyba uda mi sie wszystko odtworzyc.
Jak to zrobie to napisze jeszcze raz na to forum.
Łza mi sie w oku zakrecila i serce mi uroslo, ze ktos jeszcze to pamieta.
Pozdrawiam serdecznie - ORKO.

kiedys mialem Atari 130XE, potem sprzedalem, teraz odkupiłem !

4

Jestem osobą, która przerabiala SAMa na Master SAMa. Dopiero niedawno kupilem sobie klabelek do PC-a, wiec jeszcze nie wiem dokladnie jak przegrac go z Atari na PCta. Dodatkowy problem to, ze dyskietka z programem ma juz swoje lata i nie wszystkie sektory sie czytaja prawidlowo, ale chyba uda mi sie wszystko odtworzyc.
Jak to zrobie to napisze jeszcze raz na to forum.
Łza mi sie w oku zakrecila i serce mi uroslo, ze ktos jeszcze to pamieta.
Pozdrawiam serdecznie - ORKO.

O ! ale fajnie że tacy ludzie z tamtych czasów jeszcze się udzielają !! Doskonale pamiętam SAMa i byłem nim zachwycony ! (zupełnie wtedy nie miałem pojęcia co to jest procesor itp.)
Zgrywaj go i koniecznie daj znać - a może napiszesz jakiś tekst o SAMie dla Dely'iego ?

Pamiętamy, pamiętamy !! Ja pamiętam, że wczytywało się to strasznie długo ! Miał on wiecej możliwości niż moja "keca" na Portfolio ;)

Czekamy !

800XL  XC12  LDW 2000  Portfolio  1040 ST, STE  Falcon 030 (Deskpro)  Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P

5

Fakt! Pamietam ten napis: by ORKO software ;)) - zgadza sie ;) ? Kto by pomyslal ;)) dzieki za odzew ;) A SAM byl de besciak ;p)

6

witajcie,

w wolne dni wyciągnałem maszynke i przy pomocy APE for Windows zgrałem wczoraj master sama na plik ATR, sprawdzalem na emulatorze i wszystko pieknie chodzi.

nie bardzo wiem jak podpiac plik tutaj na atari.area, wiec ten kto chce musi pisac do mnie, odpisze na wszystkie listy i wysle plik w zalaczniku, to tylko (aż) 90 kB.

Pozdrawiam
orko software buduje stadiony :-)

kiedys mialem Atari 130XE, potem sprzedalem, teraz odkupiłem !

7

podeslij mi, a wrzuce na aarea. adres masz przy ikonce email :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

8

Juz jest wrzucone dla potomnych :)

klik

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

9

Orko - masz u mnie oltarzyk ;)

10

hej... Kiedys na Atarci byl syntezator mowy SAM - choc bylo tego dwie wersje... Mi chodzi o te odpalana w Basicu(without Option)

Cóż programik mam na 100% gdzieś w swoich zbiorach nie wiem tylko jaką wersję .. w wolnej chwili poszukam - jak znajdę to zapodam link'a do zipk'a

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

11

Hehe Pigula - czytaj watki do konca. ;-)
2 posty nad twoim jest link wiec Twoj znoj i trud bedzie daremny ;-)

12

A ja pozdrawiam Orko - Master SAM był extra... Tworzysz jeszcze coś na maluchu? Może na zlot wpadniesz? Serce rośnie jak widzę wracających dawnych ludzi, aż sam nabieram ochoty do roboty!

13

Dely, dla odswiezenia - czemu link nie dziala :( ? masz moze gdzies jeszcze SAMa ? moj sie gdzies zapodzial ;/

14

właśnie DELY obiecałeś :-) ja ce s.a.m.a. mówiącego po naszemu...

15

Już poprawiłem link.