...a na Ukrainie masz jakieś kontakty ? :)
Żart czy pytanie prawdziwe...mogę spytać znajomego czy ewentualnie może się w to zaangażować ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Zanabędę obiektyw szerokokątny z gwintem M42
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
...a na Ukrainie masz jakieś kontakty ? :)
Żart czy pytanie prawdziwe...mogę spytać znajomego czy ewentualnie może się w to zaangażować ?
Cóż, jakieś kontakty miałem... ;) Pamiętasz rysuek Olka (Oleg-a) ?
Dlaczego zaraz gdzieś na Dzikich Polach szukacie. Całkiem tanio MIR 1B 2,8/37 w samym centrum Częstochowy można znaleźć.
NIEdługo jest party i mam nadzieję że Dracon i Pecuś zrobią na nim sporo dobrych fotek.
Nic z tego. Jesli bede, to nie na calym party, wiec to Twoja broszka aby wcielic sie w "archiwiste" scenowego. :P
To raczej Ty powinienes udowodnic, ze sens posiadania tego drogocennego, markowego sprzetu, jaki masz (i bezwzglednie polecasz...), przedklada sie na prawdziwie adekwatna jakosc zdjec. :]
Hmm, a ja bym radził ci pozbyć się tego Zenita. Jeśli chcesz się bawić w kliszę, kup sobie analogowego Canona EOS lub Nikona. Będziesz miał prawie to samo co na cyfrze, jakiś AF, pomiary światła. Obiektywy będą pasowały też do cyfry, a najprawdopodobniej wcześniej czy później na nią przejdziesz. Zresztą moim zdaniem opinia o szkłach M42 jest mocno przesadzona. Tanie są mówiąc wprost gówniane, Heliosy może i dawały jako tako radę na kliszach, ale na cyfrze już dają dramat. A te "lepsze" osiągają chore ceny, wspominany Flektogon wcale nie jest cudem świata, wiem bo miałem, a swego czasu spyliłem go na allegro za 900. Za te same pieniądze kupiłem EF 20 2.8 Canona, który jest o wiele lepszy. Poważnie się zastanów nad takim rozwiązaniem.
Nic z tego. Jesli bede, to nie na calym party, wiec to Twoja broszka aby wcielic sie w "archiwiste" scenowego. :P
To raczej Ty powinienes udowodnic, ze sens posiadania tego drogocennego, markowego sprzetu, jaki masz (i bezwzglednie polecasz...), przedklada sie na prawdziwie adekwatna jakosc zdjec. :]
Nie zrozumiałeś:)
Nie mam drogiego sprzętu, nie każdy drogi sprzęt jest dobry:)
Oj, teraz sie migasz :P
To może ujmę inaczej: pokaż wszystkim, że te boskie eLki są warte swojej ceny i polecania innym. :) Zapomniałem, że kwestia "drogości" i "taniości" sprzętu może być mocno subiektywna - w końcu nie każdy zarabia tyle, co np. Ty. I nie każdy potrzebuje obiektywów serii "L" (skrót od LUXURY zapewne) aby robić coś sensownego z lusterkiem. ;)
BTW.
Wczoraj oglądałem fotki z wycieczki po Paryżu robione także tą "potępioną" Sigmą 18-50 EX Macro z Canonem 30D - po prostu mistrzostwo! :o
W głuchołazach udało mi się zrobić z 20dobrych zdjęć.
Na sv2k10 też pewnie mi się z tyle uda zrobić, no dobrze z 5 zdjęć mniej bo mój std. zoom nie jest canon tylko tani zamiennik:) za 1/3 ceny canon-a:)
Ale schodzimy z tematu...
zaczyna się robić konkurs " kto ma dłuższego penisa", dajcie spokój, bo mocno tu zalatuje wczesną fazą kryzysu wieku średniego ;) a o to Was jeszcze nie podejrzewam :)
Nie, no spoko. Po prostu nie lubie "promocji" towarow niekoniecznie najlepszych i (nie) dla wszystkich. ;)
Co to za problem foty teraz pstrykac, skoro prawie w kazdym dresofonie jest aparacik, a niektorzy nawet potrafia taszczyc na party lustra a dawniej kamery (vide video-relacje z tego portalu i nie tylko). :) Na pewno chetnych do uwieczniania nie zabraknie, w koncu na Pigwie jest pewnie wciaz multum wolnego miejsca. :)
PaXik :)
Już niedługo każdy fotograf, będzię się mógł sprawdzić na party i z tym tanim i drogim sprzętem.....
A to jakieś party fotograficzne będzie, żeby się ludzie mieli sprawdzać z fotografii???
Wydaje mi się ASie że coś Ci się pomyliło.
Nie!
- dlaczego party miało mi się pomylić???
Jak jest party Atarowskie to zawsze są zdjęcia, bywały nawet filmy...
I każdy kto bawi się w fotografię również oprócz "partowania" może tam popstrykać fotki:)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Zanabędę obiektyw szerokokątny z gwintem M42
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 48 zapytań