1

Mam taki offtopowy problem:
nigdzie nie moge znalezc statystyk serwisow aukcyjnych w Polsce, a szczegolnie Allegro.
Serwisy ktore zwraca mi google sa nieaktualne albo nie czynne od kilku lat.

Szukam informacji za ostatanie miesiace o:
- ilosci wystawianych aukcji
- ilosci aukcji zakonczonych sprzedaza,
- obrotach
- zachwycony bylbym podzialem powyzszych danych wg ceny (czyli ile obrotu przypadalo na przedmioty <10zl, ile 10 do 100zl itp).

Czyli szukam szczegolowych statystyk sprzedazy na Allegro.
Chetnie skorzystam rowniez z serwisu platnego oferujacego takie dane.

Śmiem wątpić czy takie dane są szeroko dostępne. Może zwróć się bezpośrednio do Allegro - jak masz konkretną potrzebę (np. badania naukowe) to może Ci coś udostępnią.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

3

Takie dane mozna zebrac za pomoca regularnego probkowania serwisu przy wykorzystaniu allegro WebAPI. I wiem ze kiedys niektore serwisy probowaly to robic. Ale jak teraz widze to wszystkie padly :/

4

Ostatecznie można spróbować wykorzystać WebAPI Alledrogo samemu.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...