glowas11 napisał/a:Generalnie próbowałem zainstalować EasyMinta ale chyba moja wiedza o dużych Atari jest za cienka. Po bojach i czytaniu masy tekstów porównaniach obrazkowych założyłem partycję LNX mam HDDrivera w języku "umlaut" którego za ząb nie dość że nie rozumiem to i nie lubię no ale to moja dygresja, przechodząc do tematu zacząłem instalację najpierw wersji spolonizowanej którą znalazłem na necie, wszystko szło aż do momentu wyboru libs-ów wybrałem "Basic" i chcę klepnąć dalej po tym zabiegu wyskakuje mi " Czy na pewno chcę opuścić instalator" były dwie opcje "przerwij";"dalej" zgadnij po kliknięciu której dostałem ten komunikat ??? . Pomyślałem pół nocy walczyłem z partycją nie dam się . Ściągnąłem wersję najnowszą przekopiowałem "libs-y" i jadę . Wszystko szło dobrze aż do momentu końca instalacji po restarcie zamiast pulpitu tylko shell. Uprzedzę twoją podpowiedz nie wybrałem opcji "Login" wybrałem X-aes czy coś w tym stylu . A tak na poważnie zauważyłem że w końcowej fazie instalacji wywalał jakieś error-y przy tworzeniu czegoś . Generalnie tak jak mówię pewnie ja coś pokopałem ale zniechęciło mnie to strasznie .
Ja instalowalem EASYMinta wiele razy nawet mam go u siebie zarowno w polaczeniu z Xaaesem jak i N.AESem i zarowno oba dzialaja z CT60 oczywiscie z Radeonem w dobrej rozdzielczosci tylko Xaaes smiga bardzo dobrze. Co do konfiguracji to instalowalem wszystkie libsy nawet z X11 ale ich nigdy nawet nie probowalem ospalac pod falconem.
Bedziesz na party SV2010 w gdansku to zawsze moge sluzyc pomoca.
Pozdrawiam
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE