Chcialbym zmienic pamiec mojego atari 800XE 64kb na 320kb.
Jesli ktos moze sie podjac takiej czynnosci to prosze pisac.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Atari 800XE i 320kb/ram. Czy ktoś może to zrobic i jaki koszt?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chcialbym zmienic pamiec mojego atari 800XE 64kb na 320kb.
Jesli ktos moze sie podjac takiej czynnosci to prosze pisac.
a czemu nie 1mb ??
a czemu nie 1mb ??
Jesli sie da 1Mb i nie jest to jakas super wieksza cena to czemu nie?
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=8242
bede na SV 2010
łatwiej i taniej chyba jest dopalić do 1MB. Tylko koniecznie z przełącznikiem 64k/576k(zgodne z 130XE)/1088k.
wolalbym wyslac to atari do kogos w celu tej przerobki. Bo na zlot nie mam szans dotrzec.
to wysylaj ;-)
wiecej na www.lotharek.pl i w temacie BALAGAN/HISTORIA PEWNEJ ATARKI
Atari wyslane. Mam pytanie czy ten przelacznik o ktorym mowil Pin da sie to zrobic?
pilat23: tak na szybko doczytaj w regulaminie forum p. o cytowaniu...
co i gdzie wyslales ? i kiedy ??
na adres ze strony internetowej co podales. Priorytetem w srode.
41-103 Sie Sl
Przyjazni numer (ze strony)
Polska/Poland
Atari 800XE (w kartonie poczty polskiej)
Hyhy, Lotharek, Atarki ci spadaja z nieba, heheh
No i?
lotharek jest we włoszech :) (kabluje ;P)
to ciekawe czy ktos u niego odebral ta przesylke , ale wydaje mi sie ze tak bo juz by byl zwrot :)
Tak to jest jak atarka przychodzi bez karteczki w srodeczku :-)
Atarka jest, za 2 piwa po podrozy biore sie za lutownice
napisz na priva co tam chciales oprocz 1mb ;-)
ps. INSERT - ty dzowniles ?? zadzown jeszce raz bo mam mase polaczen nieodberanych/odebranych i nie wiem ktore Twoje
tylko ram z przelacznikiem. Poprostu chcialbym zeby zaskoczylo mi IK+ oraz to demko NUMEN chyba tak to sie pisze.
to mamy problem
ram siedzi, testy OK
numen robi piekny zwis kompa po zaladowaniu...GTIA bylo uwalone fabrycznie, wymienilem na dobre i dalej zonk
przez weekend sie pobawie.
Wiesz co faktycznie coś mnie kiedyś z tym Atari zastanowiło. Demko jeśli się nie myl PURE jako jedyne zle mi działało. Nawet chciałem zadać pytania na forum w tej sprawie. Mianowicie jest to demko na Youtube i tam jest wszystko ok. U mnie też chodziło ale byly tak jakby pasy składające sie z kratek z góry na dół zamiast tła. Przez co nie było widać wyraznie tych rzeczy na pierwszym planie. Miałem nawet porobione zdjęcia ale chyba skasowałem. To było jedyne demko co dawało mi taki efekt. Inna sprawa że w Karate Cham.... nie miałem dzwięku ale myślę ze to był problem z za małą ilością pamięci bo kiedyś w tą grę grywałem na Atari 130 XE.
Odpal ten tester :-) : http://www.atariage.com/forums/index.ph … _id=178662
W tej chwili nie odpalę bo Atari u Lotharka jest , ale wielkie dzięki potestuje inne moje Atari.
Ale to moze tez odpalic Lotharek....
Tak wyglądało to na TV - zdjęcie się znalazło!!!
to mamy problem
ram siedzi, testy OK
numen robi piekny zwis kompa po zaladowaniu...GTIA bylo uwalone fabrycznie, wymienilem na dobre i dalej zonk
przez weekend sie pobawie.
Tu by się by przydał test, czy coś daje fixGTIA.
PILAT, to walniete GTIA.
wymienilem na dzien dobry...
ps. 1 test FAIL = MMU: XL banking
Checks for correct behavior of the XL MMU, including swapping in and out the kernel, self-test, and BASIC ROMs, as well as writing to ROM. This test will fail if run on a 400/800 or if a memory expansion is installed that disables the BASIC or self-test ROMs; these are expected failures.
kurna, walniety rom ? basic ? przeca xmst nie wylacza mi basica..
edit: biala flaga w gore...ch...mnie strzelil...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Atari 800XE i 320kb/ram. Czy ktoś może to zrobic i jaki koszt?
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 63 zapytań