1

Ankiety w modzie to moze i ja sie cos dowiem. Ot dwa pytania troche tendencyjne:

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

2 Ostatnio edytowany przez krzyc (2010-11-18 13:03:37)

Pewne rozszerzenia się przydają, ale i dźwięk taśmy niepowtarzalny.

Krzysztof [Atari 1040 STE + 65 XE]

3

Yyyy?? o qrde zapomnialem o opcji " emulator i wali mnie to":hehehe

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

4

hahaha, chyba faktycznie opcja "najbardziej dzisiejsza".

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

5 Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2010-11-19 21:37:32)

vbxe to najwieksza herezja dla atari 8bit

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

6

no, cherezja na pewno :P

I Ty zostaniesz big endianem...

7 Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2010-11-19 21:37:58)

ok z H , i am french sorry

8

Choćby po to , że to krok do zrobienia ATARI w FPGA..... tak wiem... ATARI w FPGA to nie ATARI ale oryginały kiedyś się skończą i nie pozostanie nic innego jak skorzystać z erzatz'u FPGA o ile nie wystarczy emulator.

9

tylko classic...

z 1mb, qmegiem, stereo, vbxe, sdx...:-)

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

10 Ostatnio edytowany przez epi (2010-11-20 05:12:08)

bitman napisał/a:

ok z H , i am french sorry

Ale po francusku jest "hérésie", a nie "chérésie". :P

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

11 Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2010-11-20 08:10:29)

owszem w tym jezyku jest tylko jedno " h " wiec pomylka impossible , " ch " to " sz " jak Szopen :)
ale czemu " i " w polskim pisze sie  " j " ;) niby slowo zapozyczone

12 Ostatnio edytowany przez pajero (2010-11-20 08:23:47)

BartoszP napisał/a:

ATARI ale oryginały kiedyś się skończą ....

[powaga] Nie wierzę w to, prędzej świat się skończy. [/powaga]

OGÓLNIE - ankieta ma źle postawione pytanie, a właściwie odpowiedzi:
Winny brzmieć:

"1. Czy jesteś ortodoksyjnym fanatykiem, który katorżniczo lubi się zamęczać na golasie jako odbiorca (i w sumie nic nowego nie stworzyć w najbliższych latach - bo i jak na magnetofonie w normal).
2. Czy naturalne wszczepy rozwijające Twoją ulubioną maszynkę pomagają Ci codziennie popychać nowe projekty...."

itp, etc

13 Ostatnio edytowany przez artik-wroc (2010-11-20 09:53:22)

http://www.kakofonia.stopklatka.pl/PL/P … yttend.wav :)

Było miło :) Do widzenia.

14 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2010-11-20 11:46:13)

jeśli moderator skasował wiadomość to poproszę o info dlaczego. dla mnie vbxe to nieszczęście w obecnych realiach. autor się napracował ale co z tego.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

15

Yyy, Grzeniu, czemu nieszczescie? Rozwin temat jak mozesz?

16 Ostatnio edytowany przez jury (2010-11-20 18:30:46)

zaxon napisał/a:

Rozwin temat jak mozesz?

Nieeeeeee, bo zaczną się kolejne flame'y na temat wyższości bąka głośnego od tajnego :P

17

hyhyhy,poki co sonda wykazuje swoje.

18 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2010-11-20 21:57:43)

zaxon: sonda jest źle przygotowana. Wyobraż sobie, że chciałbym rozszerzyć kolejną Atarkę o SIO2SD i Stereo. Zgadnij którą odpowiedź zaznaczyłem, bo na pewno nie tę w której zawiera się VBXE ! Tylko dlatego, że jeszcze ktoś za chwilę wywnioskuje, że 75% chce posiadać VBXE ! Nie klasyfikował bym VBXE z innymi rozszerzeniami (SIO2SD, SIO2PC, Extra Ram) które tylko poprawiają bieżący komfort pracy atarynki.

jury: zgadzam się z tobą w 100%. po co rozwijać temat i pisać same pierdy. Oddam więc ostatni gaz w tej kwestyji.
Fakt powstania VBXE zapewne ucieszył wielu fanów atarynki, zwłaszcza tych zaawansowanych. To jedno z pierwszych mega-rozszerzeń przeznaczonych dla tej maszynki. Projekt ciekawy, ale tylko ciekawy jak dla mnie. Autor z pewnością się napracował i tutaj należą mu się brawa. Coż, każdy ma jakiegoś bzika. Z VBXE dla mnie to tak jak z motorynką, tj. można doń założyć silnik i kierunkowskazy od simsona i czuć niewielką odrobinę emocji. Ja taką właśnie czuję. Może 10 lat wstecz było by inaczej .... ale nie dziś. Takie czasy :)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...