No to teraz kwestia, czy jest nadzieja na OSD, czy jednak nie ma szans, bo:
1) wszyscy zlali temat
lub
2) nie ma źródeł
;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » OSD configurator - możliwości
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to teraz kwestia, czy jest nadzieja na OSD, czy jednak nie ma szans, bo:
1) wszyscy zlali temat
lub
2) nie ma źródeł
;)
Ano wlasnie, moze w kupie sila? Ja tam wujkowi Candlowi co tydzien przypominam o AOSD, nawet mam jedno poskladane, tylko atmege programowac, ale sam widac mam niska sile przebicia.Inna sprawa ze wsad do atmegi faktycznie sie poszedl ......,i musialby wszystko pisac od nowa.
No to może faktycznie niech Candle zadecyduje, czy ma ochote na ponowne napisanie AOSD. Bo chętni tu i na A.Age by się raczej znaleźli. Ale ci chętni też chcą wiedzieć, czy jest szansa i się wstrzymać, czy jednak wiercić dziury w obudowach ;)
Jacques ,mam doklaadnie ten sam dylemat.
pierwsze primo - do aosd w chwili obecnej nie ma nic - nie ma gerberow, nie ma pcb, nie ma schematu - wszystko poszlo sie kochac
kod jest
drugie primo - moge podjac tematu jesli bedzie te 10-20 osob zainteresowanych
trzecie primo - konkursu "mam zyczenie" nie przewiduje
a z firmware na glowie w tej chwili mam nowe aki, a jesli ogolnie wziasc tematy atarowe to procz produkcyjnych jeszcze development 2 gierek na vbxe (tylko na vbxe) i zaczynam robic bokami...
Primo - AKI
Sepunto - SpeedDrive
Tfercio - 1050e
qurdupe - SoundBoard
pięścio - AOSD
Tia - biedny Candle - Ty, a może scedujesz ostatni projekt na Twego imiennika. Jest chętny przecież :)
Jacques ,mam doklaadnie ten sam dylemat.
Wiercenie - niby łatwe, ale czasami rozwali plastik.
O wyglądzie nie wspomnę.
A będziesz w Głuchołazach?
Może jak pokażesz swój moduł to zareklamujesz upgrade?
Hmm, schemat mam , przynajmniej ten do ktorego mi podsylales plytke,plytke mamzmontowana, tylko na wsad do atmegi czeka a gerberow z gamy nie wydostaniesz ?
Pajero, wiercenie i ogolnie obrobka plastikow mnie przerasta, jakbym nie kombinowal to zawsze cos krzywo, dlatego takie rozwiazanie naprawde mnie uszczesliwia.
a ja ciągle jestem zdania, że można to zrobić na dwóch/trzech rejestrach sprzętowych RW.
8kB wystarczy na SIO2SD Managera + opcje konfiguratora.
Teddyboar, OSD na rejestrach sprzetowych? Bo na OSD urok tego rozwiazania polega. Samo przelaczanie to pikus.
Właśnie - widzę co wybieram, i nie muszę grzebać na czuja z tyłu kompa.
Szkoda, że ludzie tego nie czują :(
Mysle ze czuja ale w wiekszosci maja juz i tak porzniete obudowy i im to nic nie zmienia. Pajero, bedziesz na Grzybsoniadzie? Ew bedzie ktos z twoich rejonow, podal bym te rzeczy ktore ci juz obiecuje od xxx czasu.
OT: nie - na GłuchyWłazy chce jechać. Ale zapodać mi możesz, ucieszę się :) Resztę na PW
osd nie / rejestr sprzętowy który zastępuje przełączniki - po co ciachać obudowę ???
start+select+option+reset wywołuje konfigurator (zmodyfikowany rom) w którym wybierasz os, ustawienia modów itp
po co zaprzęgać kolejną atmegę? i ile pstryknięć zasilaniem wytrzyma ? SIO2SD wytrzymuje około 50 potem trzeba go flashować
miliony
mega sie nazywa
w sio2sd jak ci sie znudzi flaszowanie go w kolko to ustaw fuse bity od brown-out'a
osd nie / rejestr sprzętowy który zastępuje przełączniki - po co ciachać obudowę ???
Przy OSD właśnie nie ciacha się niczego.
start+select+option+reset wywołuje konfigurator (zmodyfikowany rom) w którym wybierasz os, ustawienia modów itp
Reset to zawsze uwalenie stanu teraźniejszego. A przy OSD przełączasz w "locie".
Np. załadujesz demko z ustawieniem mono, by przełączyć na stereo będziesz musiał demko wczytać jeszcze raz. Przy OSD zmieniasz se ustawienia w trakcie trwania dema.....
po co zaprzęgać kolejną atmegę? i ile pstryknięć zasilaniem wytrzyma ? SIO2SD wytrzymuje około 50 potem trzeba go flashować
A mnie nie wali się bo nie pstrykam. Przy QMEGu komp jest tylko raz włączany na dzień.
candle: które FB jeszcze ustawić ??? mam SPIEN, CKOPT, EESAVE, BOOTSZ1 ustawione na 1
masz miec bodlevel i boden ustawione na 0 (fuse high byte)
jesli spien masz na 1 to se zaprogramowales proca - tj mozesz go tylko programowac w trybie rownoleglym
a jesli mozesz go programowac po spi (isp) to znaczy ze programator cie w ciula robi
a co ma byc?
sami konsumenci - nikomu sie robic nie chce :P
a dajcie co od siebie :P
Pinek - bardzo chcę ten projekt pociągnąć... tak, więc - poczkaj do 2011...
Obecnie naumiałem się obsługiwać program do robienia płytek, co widać w temacie SwitchSelectora (uczyć się trza na prościźnie).
Na razie posiłkować się możesz BIOS4Config
http://www.abbuc.de/~hardwaredoc/projek … onfig.html
jedyne 27euro
Candle - niechaj każdy się zajmie swoim, ze mnie elektronik żaden, więc zrobię to, co potrafię a o czym była mowa ;)-
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » OSD configurator - możliwości
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 53 zapytań