26

nie piszę o elektronice, ale o szeroko pojętej kreatywności skierowanej na atari

przechodze na tumiwisizm

27 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-10-29 14:10:02)

Ja też się zgadzam... Byle tylko było wiadomo na jakie rozwiązanie można liczyć a na jakie nie. Bo ktoś może chciałby SpeedDrive a tu pojawia się propozycja tego nowego rozwiązania (cartridge włącznie z SDX, RAM-CART, itp.) i do końca nie wiadomo czy brać to ostatnie, bo nie będzie np. SpeedDrive, czy nie? I generalnie użytkownicy są trochę w d... :) Albo z OSD configuratorem, pojawia się świetny pomysł, prototyp a potem nie wiaodmo czy wiercić te dziury czy nie? Z projektami Candle'a trochę tak jak z konwersjami xxl'a: są świetne, działają u autora, ale nie wiadomo kiedy i czy w ogóle ujrzą światło dzienne ;) A w przypadku sprzętu to ISTOTNE by wiedzieć w co się pakować za niemałą mimo wszystko kasę (Speeddrive vs ta nowa zabawka od Candle'a i spółki). Nikt nie zmusza do produkcji i nie może zmusić, ale jasna informacja POZWOLIŁABY UNIKNĄĆ ślinotoku niedoszłych userów i zapisów na rozwiązania, które dla nas są jedynie renderingiem na forum :/

28 Ostatnio edytowany przez Candle (2010-10-29 14:55:56)

ten rendering to fizyczny model wprost z programu do projektowania plytek jakiego uzywam na codzien
to po prostu zywy podglad na plytke w takim ksztalcie jak idzie do produkcji
projekt side zrobilem dla zaxona, bo prosil, wiec nie mi decydowac czy on bedzie czy nie bedzie
spiddrajw bedzie, jak bedzie dopracowany w 100%, nie mam zamiaru zeby cierpial na choroby idei kmk/jz

ponadto, co  mi z tego ze ktos sie zgadza? do roboty - czekam na te nowe gry/dema/whatever

ps. taka reklamowka - ale tak sie pracuje:
http://www.youtube.com/watch?v=39JBo2_nt_0

przechodze na tumiwisizm

29 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-10-29 15:48:35)

Candle napisał/a:

spiddrajw bedzie, jak bedzie dopracowany w 100%, nie mam zamiaru zeby cierpial na choroby idei kmk/jz

O, to jest informacja, której  potrzebowałem, żeby czekać na niego spokojnie i cierpliwie bo SDX mam, więc to najnowsze rozwiązanie (z SDX na pokładzie) byłoby nadmiarowym dla mnie osobiście ;)

P.S. Nie miałem na myśli, że urządzenia nie istnieją, tylko że my tu na forum widzimy jedynie ich renderingi i to tyle, no offence :)

30

ja natomiast, tu na forum, nie widze  nowych gier/dem, ba - nawet plansz tytulowych
no offence

przechodze na tumiwisizm

31

3dConnexion - naprawdę się fajnie z tym robi (np. na Inventorze).

A ja nie muszę oczu w podłogę wbijać... i pewnie niejeden coś tam skrobie. Na wyniki czasami trzeba poczekać (w toku QMEG, soft dla Sio2SD v3.....)

Candle, masz racje, ale zrozum nas. Jesteś obstykany w electro. My raczkujemy.
Tak wiele pokazałeś projektów. Sam zastopowałem rozbudowę kompów - Ultimate, Pokey na FPGA tudzież SoundBoard, FlashCard. No skończ Waść coś, bo nam ślinka wyschła na grdyce.

PS. Po Ci była ta żeniaczka, pewnie miżdzycie się do siebie wieczorami (zamiast w Protelu siedzieć)   ;)~
A na wiosnę wyskoczą nowe projekciki: miniCandle v.1.0, miniCandle v.2.0 etc

32

Pominąwszy wszystkie powyższe "dygresje na marginesie" oraz amatorów piwa i pyrów z masłem ;) ,zwracam się z pytaniem do Lotharka czy w dalszym ciągu jest skłonny powrócić do produkcji KMK i czy mozliwe jest określenie ceny?
Chętnych kilku jak widać by było, jest wstępna zgoda jednego z twórców więc jakby to mogło wyglądać w praktyce?

ogólnie to k...a jesień idzie!

33

W praktyce to sobie jeszcze trzeba plytke narysowac, opracowac gale, puscic prototyp do produkcji , poprawic, wtopic sporo gotowki i czasu , wypuscic urzadzenie ktore na domowej Atarce dziala a u klienta nie bardzo.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

34 Ostatnio edytowany przez szary (2010-10-30 08:49:29)

Zaxon, przy całym szacunku: może spróbuj nie odpowiadać za innych tym bardziej że Twoja odpowiedź ma niewiele wspólnego z pytaniem ;)
Lotharek już robił KMK, wyraził wstępnie chęć powrotu do produkcji i stąd pytanie skierowane było do niego.

35

Może napiszę capsem to więcej osób zrozumie. DO MOMENTU ROZWIĄZANIA PROBLEMÓW Z KOMPATYBILNOŚCIĄ Z RÓŻNYMI KOMPUTERAMI PRODUKCJA IDEA NIE MA SENSU. Raczej nie sądzę, żeby Lotharek, Zaxon, czy ktokolwiek inny chciałby pakować się w interes, a potem słuchać lamentów kupujących, że "mi nie robi".

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

36

lotharek napisał/a:

chetnie bym wznowil produkcje KMK/IDEa - jesli tylko bedzie odzew ze strony tworcow.

Panowie ??

Ja tak tylko odnośnie powyższej deklaracji ;) Po co zaraz krzyczeć...? ;)
KMK może i ma swoje wady ale ma jedną podstawową zaletę, a mianowicie taką że JEST.
Reszta wynalazków jest w fazie prób i projektów i nie wiadomo kiedy będzie gotowa.
Zresztą posiadanie jednego nie wyklucza chęci nabycia drugiego bądź trzeciego.
I tyle ;)

37

Dely, AMEN.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

38

Weźcie chwilowo ze dwie tabletki węgla na wstrzymanie. Nowa wersja interfejsu powoli się zbliża. Dokładnego terminu nie podam, ale myślę, że przed wiosną się urodzi. Tym razem problemów z kompatybilnością sprzętową już być nie powinno. Chętnie zrezygnowałbym (w wersji XE) z przelotki na cartridge. Czy SDX w wersji 128kB FLASH na pokładzie wystarczy, żeby pożegnać się z nią (tzn. z przelotką) bez żalu? Od razu uprzedzam - RTC w ogólnie znanej wersji nie będzie, bo taka cegła się nie zmieści. Może być ewentualnie, jako opcja, RTC na magistrali I2C.

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

39

DLa mnie wystarczy:)

40

Simius napisał/a:

Nowa wersja interfejsu powoli się zbliża.

O! I dla takich informacji warto trzymać forum.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

41

Czy będzie oficjalna łatka dla już posiadających i używających KMK-JŻ/IDEa?

grzybson/SSG^NG