Podepnę się do tematu żeby nowym nie zaśmiecać forum.
Sprawiłem sobie podobnego panasłonika* i mam drobny "problem" z wifi.
Oryginalnie siedziała tam (w wewnętrznym gnieździe pcmcia) karta cisco 350 podepięta koncentrykiem pod antenkę wysuwaną z lewej strony matrycy.
Udało mi się dojść do tego że wtyk którym kabelek jest zakonczony zwie się MMCX - i tu zaczynają się "kłopoty".
Kartę cisco usunąłem**, kupiłem taką(ale taniej - wydłubana z jakiegoś fujitsu-siemensa) http://www.mini-laptop-accessories.com/ … -7794.html - z tego co się orientuję większość kart ma właśnie takie gniazdka.
I tut pytanie, jak nazywa się gniazdo pod koncentryka na tej karcie?
Gniazdko te wygląda jak odrobinę pomniejszona wtyczka(sic!) MMCX.
Jeśli dziś nie kupię odpowiedniej przelotki lub choć wtyczki, to jutro w ruch idzie lutownica (a nie uśmiecha mi się lutowanie na stałe do karty ze względu na dość sztywny - i chyba ze stalowego drutu... - koncentryk).
Żona na zakupach - mam chwilę czasu na poszukanie nazwy wtyku/gniazda - mimo to liczę na Waszą pomoc ;)
*potrzebowałem czegoś z LPT coby oscyloskop podepiąć (nie działa z przelotkami lpt/usb, sporadycznie da się zmusić do jako-takiego działania z co bardziej egzotycznymi przejściówkami pcmcia/lpt...)
**zmuszenie jej do polubienia się z WPA/WPA2 choć możliwe - jest ponoć wysoce upierdliwe...
ps. to może być U.FL(IPEX) - dopóki nie porównam wymiarów (specyfikacja i głęboko zakopana suwmiarka się kłania - ale to nie problem) tak długo nie mam pewności.
wszystkie trzy strony świata