26

Ni chu chu. Od tamtej pory nie próbowałem. Może by się kto z twórców wypowiedział czemu nie bangla?

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

27

tzn kto?

przechodze na tumiwisizm

28

Noo... nie wiem .... Może Ty :) Chodzi o to multiplexowanie :) Zeby miec i VBXE i Covoxa D6 :) Próbowałem podłączać tak jak opisałem powyżej i dupka. Za to na D280 chodzi jak najbardziej

29

do tego zeby simplse stereo zaadresowalo covoxa pinem d60xwr z vbxe potrzeba i wystacza aby pin vbxe na sstereo byl podlaczony do vcc

przechodze na tumiwisizm

30

jacques - JUŻ O TO PYTAŁEM - nie ten wątek....   via. Electron dot. VBXE

DELY - możesz posty od #201 przenieś tu: http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 11#p104111

mi też nie udało się adresować uCovox pinem d60xwr.... pytanie do osób, które mają TYLKO vbxe i Covox - idzie wam na $d6xx ????

31

Idzie i to twoj uCovox

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

32

VBXE 1.x ??

to coś źle podłączam.

jeśli tak to proszę o choćby fotę i atr ze softem....

33

ups, 2.x foty poszly na maila, jedynki nie podlaczalem

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

34 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-10-17 16:54:47)

W takim razie pytanie jak podłączyć VBXE2 + Simplestereo by Covox zadziałał na D600. Bo z tego co widać sprawa wcale nie jest taka jasna, choćby przypadek wieczor'a czy pajero. Niby ma działać a jednak nie działa, zanim zacznę dłubać u siebie wolałbym wiedzieć, że na 100% to zadziała (np. z Inertią 4.5).

@zaxon
jeśli możesz, to też poproszę o zdjęcia.

35

wasz glowny problem polega na tym, ze nie umiecie policzyc pinow
tam nie ma
1  10
2 9
3 8
4 7
5 6

tak jak w scalaku, tylko
1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
no ale do v2 byla dolaczona instrukcja z rozpisanymi pinami, wiec ja tam juz nie wiem o co chodzi

przechodze na tumiwisizm

36

no ale do v1 jej nie było.... to się pytanie zrodziło.

powtórzę co się dzieje na VBXE v.1.2 + AkiStereo + uCovox
a) gołe 130XE
b) XEGS bez extRam, ucięta linia dla gry

- podłączyłem się z poborem D600-D63F do 6pinu J1.
- wczytuję w Neo ustawionym na D600 MODa, i na jego końcu mam zwiechę kompa
- przelutowuje się do ls138 kompa D700 i tak ustawiony Neo wczytuje i odgrywa moda.

o taki problem

37

do v1 jest schemat, z  ktorego mozna uzyskac ta sama informacje
o taki problem

przechodze na tumiwisizm

38

@ wieczor
I jak tam, faktycznie masz/miałeś źle podłączone, że nie grało? Daj znać co i jak.

39 Ostatnio edytowany przez wieczor (2010-10-19 10:45:50)

Nie mogę dać znać, bo w pobliżu mojej atarki będę dopiero w połowie listopada :/ Ale wydaje mi się że dobrze podłączałem piny - tak jak opisałem w poście powyżej - zresztą , wszystkie inne policzyłem dobrze, a ten jeden nie?

40 Ostatnio edytowany przez Jacques (2011-08-08 08:40:10)

Podłączam się pod temat z pytaniami... ;) Jakie wartości kolorów ustawić w config.sys pod SDX dla sterownika S_VBXE by uzyskać kolory Atari Basic? Bo domyślne (bez podania kolorów) dają basicowe tło i dziwny żółty kolory znaków :P

41 Ostatnio edytowany przez drac030 (2011-08-08 14:59:26)

"Dziwny żółty kolor znaków" to jest prawdziwy kolor ustawiany tam od zawsze przez OS. Sterownik zresztą go z OS-u właśnie pobiera. :P

Żeby mieć kolory takie jak w GR.0 musisz dać ten sam kolor znaków, co tła, tylko o innym odcieniu, czyli $9a $94. Ładnie wygląda również $0a $94 (ale to też nie są kolory GR.0).

KMK
? HEX$(6670358)

42

Dzięki, dobrze wiedzieć jak uzyskać basic-owy schemat :) Mi odpowiada również kombinacja 8 0 (typowy MSDOS - czarne tło i jasnoszare znaki) oraz 10 144 (ciemnoniebieskie tło, białe znaki) - podane w notacji dziesiętnej.