Witam
Jakis czas temu , ktos pisal na tym forum ( admin ? ) ze ma ukazac sie jakas ekskluzywna strzelaninka "ala" Doom .
Czy ta gierka zobaczyla swiatlo dzienne ?
pozdrawiam
bitman
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Strzelaninka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jakis czas temu , ktos pisal na tym forum ( admin ? ) ze ma ukazac sie jakas ekskluzywna strzelaninka "ala" Doom .
Czy ta gierka zobaczyla swiatlo dzienne ?
pozdrawiam
bitman
Vector. Niestety gra się nie ukaże. Ale obejrzyj demo Numen, żeby się przekonać jak mogła wyglądać.
jak wyzej, w Numemie pokazany jest engine. Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera oO. btw KoF rlz:p
Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera
:rolleyes: :lol: jak to nie bylo ? Byl i to od dawna - edytor BUILD przeznaczony pierwortnie do leveli w DUKE NUKEM 3D.
(nie widze tez problemu, ze ten uzytek byl tylko na PeCe, w koncu sporo ludzi na atarowskiej scenie ma dostep do tej platformy... :> ).
Kto chcial, to mogl spokojnie to znalezc na sieci (GOOGLE róló!), wraz z informacjami jak sie taki etap przygotowuje. Poza tym na LECIE 2k2 Fox i Pajero pokazywali (na laptopie NIRa) jak nietrudne to bylo w projektowaniu.
A nie bylo raczej checi w realnej pomocy przy tworzeniu gry = zakichane lenistwo, po prostu. A ja jeszcze pamietam rozmowe jak np. TIGER sie deklarowal do pomocy w VECTORze..... :evil: :cry:
dobra,dobra...586 leniów....a swoją drogą ciekawie czy kolekcja Grayscale sie ukaze kiedys,bo jakos ostatnio cicho sie zrobiło...a potem bedzie,że nie było komu grafiki zrobić...... ;)
Pajero mial najwieksze doswiadczenie w mapach do Duke Nukem, ale stwierdzil ze rozdielczosc w enginie Foxa mu sie nie podoba i nic sensownego z tego nie wyjdzie
Dracon - mi chodzilo o lever makera ale takiego z krwi i kosci, nie o soft, wyrazilem sie niescisle : )
Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o
Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.
Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o
Lenistwo na pewno. A przy grafice tylko ja zostalem, nawet jeszcze mam gdzies kilka moich animek do Vectora. np. animacja ryb w wodzie, oraz obiekty: straznicy, itp. Co do wiezi grafikow, to przeciez obecnie sa maile, GG, itp. :P
FOX widocznie uznal, ze nie ma po co "wywazac otwartych drzwi" i zamiast tracic czas na pisanie jakiegos nowego level-makera, uzyl sprawdzonego gdzie indziej patentu. ;) Myslisz, ze w czym niby byly przygotowywane mapy terenu w NUMENIE - wlasnie w Buildzie! 8)
"Bailkowiec" ??? Czy masz na mysli pana BALOISA z #atari8 :?: 8O :lol:
Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.
mam małą koncepcje i juz cos tam zgadałem X-Raya,wiec jak wroce ze Szwecji (wybieram sie tam za tydzien na prawie dwa weeksy) to cos moze wypiksluje.
Hehe Numen ??? na kazdym party leci 2-3 razy , a co po Numen-ie ???
Vector off ? Engine jest , no ale co dalej ? Jezeli chodzi o czas , pieniadze itd.?
No mozna nawet na tym zarobic !
Elo, Bitman!
W sumie nie jestem kompetentną osobą by o tym pisać, ale jakiś czas temu Fox wystosował pismo, w którym oświadczył, że wycofuje się z tego projektu ze względu na bierność osób, które deklarowały się i były chętne pomóc w tworzeniu giery, co nie znalazło jednak odbicia w ich czynach :( . Podał w nim warunki i wymagania, które muszą zostać spełnione by powrócił do pracy nad Vectorem. Chyba można to gdzieś na forum znaleźć. Tytuł brzmiał: Vector umarł. Jak nie znajdziesz to podaj add Twojej skrzynki, podeślę Ci, bo mam to na dysku a nie ma chyba sensu cytowania tego w tym wątku.
Grzegorz Kwiatek napisał:
A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął? Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy [tego na pewno musałoby być sporo w tej produkcji] nie są moją mocną stroną, a szkoda byłoby zrobić jakąś padakę z tak dobrej kolekcji [zero wazeliny]. Boję się i tyle.
Tu może trochę offtopic ale poczułem się do napisania kilku słów w związku z tym o czym wspomniał Greg
A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął?
Przeciez pisałem Ci na GieGie, że obecenie jestem z pewnych względów uziemiony i tymczasowo niezdolny do tworzenia grafik.... Przejrzyj może logi z naszych ostatnich rozmów... ;)
Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy nie są moją mocną stroną,
moją też nie. :x W ogóle najlepszy w te klocki był P.W., ale on odszedł od sceny ładnych parę lat temu ... :? :rolleyes:
Elo!
Luz, Dracon to się kiedyś skończy. W październiku już będzie po wszystkim. Może wtedy. A co do logosów, to źródła inspiracji chyba możnaby się domyślać - dwie litery B i D! O.K. spadam, bo zobaczyłem topic i konweratch i pixelach...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Strzelaninka
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 72 zapytań