Kolejność zdarzeń wygląda mniej więcej tak. Jako niereformowalny maniak Boulder Dasha przemieliłem na Atari praktycznie wszystko co się dało. Z braku emocji zacząłem kombinować, no i wymyśliłem. Pośród commodorowców istnieje wąskie grono narwańców ciągle tworzących nowe jaskinie, a że robią to od lat to osiągneli absolutnie profesjonalny poziom. Niestety commodorowcy, jak to na commodorowców przystało, rzeźbią tylko na C64, co specjalnie mnie nie dziwi. Problem jednak polega na tym, że Boulder Dash na C64 dmie do tego stopnia, że jakoś tak średnio się w niego gra, szczególnie, że wersja na Atari swobodnie połyka wszystkie pozostałe. Tak więc zwróciłem się z prośbą do Mike Langera (znanego z wielu konwersji jako Homesoft) czy byłby tak miły i zrobił konwersje podesłanych przeze mnie 7 commodorowskich Boulderów. Homesoft nie dostrzegł przeciwskazań i poprosił tylko o trochę czasu. Ku mojemu zaskoczeniu, trochę czasu, trwało tylko 6 dni. Tak więc korzystając z okazji dziękuje mu publicznie na tym forum, za poświęcony czas i za to, że mu się chciało. Zapewne niedługo pliki te pojawią się na jego stronie http://www.mushca.com/f/atari/index.php?idx=1 ale póki co, to jakby nie było, mamy tutaj światową premierę ;)
Kudosy lecą do:
Rory Agsten - autor 7 oryginalnych RTA Dash na C64
Mike Langer (Homesoft) - konwersja na Atari
Miłego grania