może Ktoś z Was wie czym różnią się od siebie różne wersje scalaka WD2797?
są takie: WD2797BL-00, WD2797BL-02, WD2797CL-02?... czym one się mogą różnić? może Ktoś próbował podmieniać ten scalak w stacjach np. CA2001, czy LDW2000?

2

ale po co???

3 Ostatnio edytowany przez pajero (2010-10-08 20:20:35)

bezrobotny napisał/a:

może Ktoś z Was wie czym różnią się od siebie różne wersje scalaka WD2797

Wystarczy, że klikniesz .   Możesz parę razy, jest ciekawiej.

A tu jeśli nie umiesz tego używać...

4 Ostatnio edytowany przez jer (2010-10-08 21:06:45)

Wejdź na stronę http://www.alldatasheet.com/ i w okienku wpisz model szukanego scalaka po czym kliknij przycisk Search. Wszystkie WD2797xx-xx wymienione przez Ciebie mogą być stosowane zamiennie bez problemu BO RÓŻNIĄ SIĘ JEDYNIE NAPISEM. Możesz też poszukać TMS279X - to też to samo. Najwyżej trzeba będzie dostroić scalak w układzie.

5

I myślicie, że nie sprawdziłem w googlach, zanim zadałem pytanie? Dzięki JER.

6

Tak, tak właśnie myślimy.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

7 Ostatnio edytowany przez pajero (2010-10-09 11:17:27)

bezrobotny napisał/a:

I myślicie, że nie sprawdziłem w googlach, zanim zadałem pytanie? Dzięki JER.

aNtybrygado. Nie miej żalu. Jesteś starym wyjadaczem, masz wiedzę gdzie co szukać.
Jako stary elektronik możesz to sam odnaleźć (różnicę w układach).

Często zadajesz trywialne pytania, precyzuj się.
Napisałbyś, że nie znalazłeś odpowiedzi w datacheet to bym Ci sam pomógł.

Ja proponuję: pisz na emaila (możesz też do mnie - nie zabiję).
Bo (nie koniecznie te) Twoje pytania robią z Ciebie laika.

PS. Ja często mailuje do Candle, Jera, Zaxona, Zenona - i dostaje ciągle bury (no ale to jest Priw - w razie czego nie ośmieszę się z moimi prostackimi pytaniami na forum). Są mądrzejsi od mojej osoby, no i pomagają.

8

Himmelherrgott, pajero, jakie bury???

9

Jer: ode mnie czasami dostaje ;) wszak cham jestem i prostak ;)

przechodze na tumiwisizm

10

Candle: nie prostak tylko prostolinijny :)

11

Jer - wymieniłem listę mailową, a akurat Ty masz stoicki spokój. I dzienks za to.

Candle - w sumie miałem napisać zjeb... ale mi tezaurus wycinał ;) Nie no - bez przesady, opisałem przypadek jeden na rok.... by nie zabrzmiało, że na PRIW jest cukierkowato (też winno się pomyśleć nim się zapyta).

Ogólnie - ludziska na forumie są cool.

12

No nie znalazłem w pdfie...

13

Widać się nie różnią, tzn. różnią się niczym. Pewnie to tylko kod producenta.

14

w pdfie piszą, że dotyczy on WD2797xx-02, czyli jakby te literki nie miały większego znaczenia, gorzej z tym -00 lub -02...

15

Ostatnie cyfry to najczęściej numer serii.
Może to być też typ obudowy.

A nie lepiej zapytać się sprzedawcy o datasheet?

16

Pytanie jednak jak najbardziej na rzeczy, w poznych latach 90 w TV pojawily sie procesory wizji Philipsa TDA  z identycznym numerem ale koncowka A, B , byly identyczne pod wzgledem dzialania ale mialy inny pinout wiec czasami jedna litera ma znaczenie.
Pajero, ja jednak bylbym za zadawaniem pytan na forum, moze czasem i glupich czy powszechnie znanych,  ale inni tez maja z tego pozytek. Mozna sie duuzo nauczyc czytajac stare posty.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

17

OŚWIADCZENIE

Niniejszym, chciałbym przeprosić osoby m.in. ww. we wątku - niesłusznie posądzone o burowanie. Swoje posądzenie wypisałem w chwili wysokiego upojenia. Natenczas czuję potrzebę backkowania swego występku.
                                                                        Szczerzę swej skrusze rozdygotany.
                                                                                                          Pajero.

18 Ostatnio edytowany przez jer (2010-10-10 09:32:51)

Kac niejedno ma imię... :D

19

bezrobotny co ty kombinujesz ;> ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

20

no wielkimi krokami zbliża się chyba klon Tomsa do samodzielnego montażu... lepiej być gotowym... tak wnioskuję po lekturze forum...

poza tym, inni dłubią to i ja dłubię dla rozrywki, tylko mam taki problem, że jak już nazbierałem kasę na tego wd-ka, to gość z ebaya wyprzedał cały zapas, dziad...

21

a kto będzie go klonował??

I jaki model chcesz sklonować???
t710 sądzę że będzie łatwiej od t720.

Napisz coś więcej!

22

As.... czytaj ze zrozumieniem :-)
Bezrobotny nic nei klonuje :-)
Poprostu czeka az ktos to zrobi.... a sam zbiera tylko odpowiednie "czesci" ;-)

"wszystko się kiedyś kończy......."

23

Z tego co słyszałem to jest już conajmniej 1szt działającego klon-a Toms-a..!!
Tak tak klon toms-a!!

A niedługo ma powstać 2ga taka sztuka.

MOże by tak założyć odpowiedni topic??

24

As i BrygadaW kreca hype na tomsy bo nakupowali smiecia i teraz trzeba wyjsc na swoje :) :)
Ogolnie beka niezla

25

Spokojna Twoja rozszochrana:)
-Śmieci miałem od zawsze.

Ciekawi mnie temat klona, niedługo może będzie wysyp na allegro:)
Spartę brygada sprzedaje, może niedlugo toms by brygada...!!!??!