A jaki jest ogolnie orientacyjny koszt w wersji bez 'opakowania'?
(FLAME WARN: wieczor, bo XL to jedyne prawdziwe atari :)) )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » kontroler HDD/CF i SD jako NewDevice
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jaki jest ogolnie orientacyjny koszt w wersji bez 'opakowania'?
(FLAME WARN: wieczor, bo XL to jedyne prawdziwe atari :)) )
xl to moze byc rozmiar majtek :P
a tak na powaznie to pasuje do obu, wiec luz
listy faktycznie nie ma, jesli powstanie to dopiero w przyszlym roku
candle
Oczywiście że XL to jedyne 8-bit Atari godne uwagi :) Seria XE powstała jako efekt polityki cięć budżetowych - wystarczy popatrzeć jakie były plany rozwoju linii XL przed nadejściem Tramiela. PBI to genialne rozwiązanie. A wygląd :)
A apropos stylistyki obudów - temat ten mnie dręczy od jakiegoś czasu. Fajnie byłoby mieć urządzenia stylistycznie dopasowane do kompa - to jest coś co mi się najbardziej podoba w 8/16-bitowych komputerach. Robienie samemu odpada - co prawda koszt wtrysku wychodzi przy produkcji groszowo, ale stworzenie samej matrycy to masakra :( A jakbym chciał zrobić sobie coś takiego:
Kolo poświęcił na to 2x600XL, 1027, 2x1050.... Jakaś masakra - szkoda sprzętu.
Ciekaw jestem jak Elsat wybrnął z zagadnienia robiąc taki MEGARAM HD:
Przecież to tak leży pięknie przy 500-ce....
maly update - znow musze czekac na czesci, tym razem do poniedzialku :(
Śliczności...
True, true... :)
doszla obudowa i wlacznik - narazie nie mam gotowych paneli na przod i tyl, bo to wymaga obróbki mechanicznej, ale coz - juz cos widac ;)
a napewno widac ze musialem transparantne aluminium zastapic tanszym, stadardowym :)
jak widac dysk sie zmiescil - zostal 1mm wysokosci ;)
poglad na caloksztalt ;)
jak zwykle, kiedy bedzie lista zamowien, 2 sztuki poprosze do Atari 130XE :)
pierwsze niesmiale kroczki...
sory za jakos(c) zdjecia, ale jest pozno i nie temu to ma sluzyc ;)
heh, jednak rozwaliles problem, uznanie!
czesc "ideowa" dziala stabilnie i z 54% zajetosci ukladu spadla do 21% co jest juz jak najbardziej akceptowalne ;) tera czas na wodotryski ;)
[edit]
nadal na czesci ideowej
http://www.youtube.com/watch?v=tYTpqqOJKJg
I jak tam prace trwają????
Oczywiście poproszę o jedną sztukę inside:)
Dajcie Candle'owi skończyć ten remont, później mojego xegs :D a później niech wraca do projektów.
A co nas Twój xegs .... :) No, remont, ewentualnie...
mowny - kolejka dluga :-) ja na swojego xegsa czekam 3-4 ? rok ;d
Nie remont tylko przeprowadzka i remont:)
a on i tak na was leje ;)
To wszyscy dobrze wiedzą ;) Z drugiej strony trudno jest oczekiwać, że ktoś swoje prywatne życie podporządkuje swojemu hobby w 100%. Też mam w głowie różne pomysły , ale człowiek wraca z pracy i za bardzo mu się nie chce robić cokolwiek, a zwłaszcza jak jeszcze jest rodzina... No ale my grzecznie prosimy (na razie :mad: )
"A propos - czy otrzymał już Pan anonimowy list z pogróżkami?" <rotfl>
poglad na caloksztalt ;)
Candle, tak zupełnie poważnie... Prosiłbym o informację (nie jest to ponaglanie, ale potrzebne pewne info), czy ten projekt ujrzy światło dzienne dla użyszkodników we względnie niedalekiej przyszłości (powiedzmy, w ciągu roku).
Jest IDEPlus, teraz ma ruszyć SIDE (jak rozumiem jest to nowoczesne MYIDE + SDX i sterownik)... Chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądać ze Speeddrivem, żeby w pełni świadomie wybrać jedno z tych rozwiązań.
Jeśli ktoś poniewczasie nabrał ochoty na IDE Plusa, to zwracam uwagę, że co prawda "nakład wyczerpany" (oraz "lub czasopisma"), ale kolega lotharek wziął 10 sztuk, a ABBUC zafundował sobie 30, może im jeszcze co zostało. U ABBUC-a mogę się dowiedzieć, czy coś jeszcze mają.
Ja się chętnie zdecyduję na coś z trójcy: IDE Plus / SIDE / Speeddrive(?), tylko dobrze byłoby gdyby ktoś światły zestawił zalety/wady każdego z tych rozwiązań a Candle określił czy jest szansa na Speeddrive w przeciągu powiedzmy roku...
Niewątpliwą zaletą IDE+ jest to, że jest i działa.
bedzie
spiddrajw cierpial na nieokreslone problemy owocujace "device is busy" w statusie kontrolera IDE
ten problem pojawil sie takze w trakcie prac nad side i zostal rozwiazany, a wiec automagicznie przestaje istniec dla spiddrajwa
a pan kierownik to zamiast marudzic to by zrobil dobry uczynek i wystawil swoja patrycje z giercami (obraz) gdzies na eftepe, bo robiac taka recznie, to sie zaplacze
Super! Czyli tak dla upewnienia: Speeddrive funkcjonalnie będzie czymś porównywalnym z KMK/IDE+ i nie będzie posiadał ograniczeń SIDE?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » kontroler HDD/CF i SD jako NewDevice
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 65 zapytań