Sikor, nie napisałem że stereo wychodzi z gniazdo Monitor, tylko że dwa RCA.
Tak dokładnie to na pin1 Din13 tego kabla idą dwa przewody: 1) prosto na jeden cinch, 2) drugi na pin 6 wtyczki SCART czyli Audio In Left+Mono i dalej pin1 SCARTa (Audio Out Right) jest połączony z drugim cinchem.
Tak więc nie do końca raczej nastąpiło połączenie równoległe - chyba że nie zrozumiałem o połączenie równoległe czego z czym tobie chodziło. Raczej połączyłem L lub R (nie pomnę) z wyjścia stereo STE z Audio Out R w TV, a drugi z pary L/R z wyjścia stereo STE połączyłem z wyjściem audio mono gniazda Monitor STE.
Efekt jest taki STE jest nieme przez wyjście Monitor, a przez wyjście Audio L/R jest bardzo ciche - aktywne głośniki pecetowe dopiero na max głośności dają cichutki dźwięk.
Problem w tym że to moje nowe STE i nie wiem czy przyszło ze zwalonym dźwiękiem czy ja go zwaliłem przy pierwszym genialnym podłączeniu.
Kabel też był nowo zakupiony i rozebrałem oraz pomierzyłem go oczywiście po tym jak go podłączyłem w sposób opisany wcześniej i jak zorientowałem się że coś jest nie halo. Wcześniej spodziewałem się że jest inaczej zrobiony, ale mniejsza o to co myślałem :/
<--
Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
--== Kup Pan/i dyskietkę
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--