antybrygadoW
Nie !
wciskasz 2gi przycisk i go trzymasz i wciskasz 4przycisk, i zacznie migać - (tak mruga myślnik) to jest bufforowanie ścieżek właczone a jak nie muraga to buffowanie ścieżek jest wyłączone.
Jak formatować dyskietki pod mydosem naprawde nie mam pojecia, pisałem juz o tym:)
Spróbuj toms navigator-a.
Tam wciskasz f i wybierasz w lewo bądź w prawo i na końcu masz magiczny format 720kb, a aby uzykać naprawdę pełną szybkośc stacji to musisz mieć dyskietke właśnie sformatowaną w tomsie 710/720 (nie wiem czy mydos/toms navigator) robi od razu przeplot formatu dyskietki w ultraspeedzie....
Jak juz to zrobisz i sformatujesz dyskietką tak jak pisze to zobaczysz dopiero magię toms-a, jak masz sio2ide czy jakieś inne sd2ide to stacja tomsa z właczonym bufforowaniem w trybie turbo bądź ultraspeed jest sporo szybsza..
Dyskietki które są nieformatowane w tomsie działają wyraźnie wolniej w nim(?!).
Pewnie ma znaczenie formatowania przez tomsy w przeplocie utraspeed?!
Ale któś mądry może się wypowie:)
Napisz z czym masz problemy, !!Stacja wbrew pozorom jest naprawdę trudna w obsłudze i trzeba jej się nauczyć i przyzwyczaić.!!!!
Jak pisałem będę pisał z pamięci, albo mogę pobawić się stacjami bez atari:(
Pamięc może rozszerzyć Cancle, własnie z mojej wyleciało 256kb by Toms i teraz ma 1mb, ale atari dalej jest u candlego..
p.s. Pecuś stacja naprawdę nie jest prosta w obłudze, ubiegłeś mnie w poście.