Witam,
Otóż ujrzałem na własne oczy po raz pierwszy stację CA2001. :) Wcześniej oczywiście miałem wyłącznie magnetofon, w dodatku w wydaniu ATARI incydentalnie.
Serdecznie proszę, bardzo prostym językiem, o garść informacji na temat zagadnień stacjowo-dyskietkowych (jak formatować i czym najlepiej, na jaki format, a przede wszystkim jak skopiować cokolwiek z SIO2PC lub SIO2SD na CA2001 i odwrotnie), jakiego DOSa używać najwygodniej i info na temat jego poleceń (kopiowanie, formatowanie pod DOSem). Będę wdzięczny za linki do potrzebnych plików czy informacji.
W moim atari 130XE nie ma niestety Qmegów itp. Tak naprawdę dopiero wkraczam w "Świat Atari", wcześniej miałem do czynienia z C64 i CPC6128.
Aha, czy w CA2001 można odwrócić dyskietkę z odpowiednio sporządzonym wycięciem na drugą stronę, podobnie jak w stacjach Commodore?
Mam nadzieję, że wybaczycie mi indolencję, którą jak najszybciej chciałbym nadrobić...
pozdrawiam
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje