Witam,
Otóż ujrzałem na własne oczy po raz pierwszy stację CA2001. :) Wcześniej oczywiście miałem wyłącznie magnetofon, w dodatku w wydaniu ATARI incydentalnie.
Serdecznie proszę, bardzo prostym językiem, o garść informacji na temat zagadnień stacjowo-dyskietkowych (jak formatować i czym najlepiej, na jaki format, a przede wszystkim jak skopiować cokolwiek z SIO2PC lub SIO2SD na CA2001 i odwrotnie), jakiego DOSa używać najwygodniej i info na temat jego poleceń (kopiowanie, formatowanie pod DOSem). Będę wdzięczny za linki do potrzebnych plików czy informacji.
W moim atari 130XE nie ma niestety Qmegów itp. Tak naprawdę dopiero wkraczam w "Świat Atari", wcześniej miałem do czynienia z C64 i CPC6128.
Aha, czy w CA2001 można odwrócić dyskietkę z odpowiednio sporządzonym wycięciem na drugą stronę, podobnie jak w stacjach Commodore?
Mam nadzieję, że wybaczycie mi indolencję, którą jak najszybciej chciałbym nadrobić...
pozdrawiam
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.