synteza fm jest przewidziana na 8 kanalow tak jak i sample
ogolnie mysle nad polaczeniem obu technik - tj jako modulator czy nosna moglby byc arbitralne ksztalty fali - czyli sample - moglo by to dac cos ciekawego
zobaczymy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SoundBoard - czyli Gravis dla Atari
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
synteza fm jest przewidziana na 8 kanalow tak jak i sample
ogolnie mysle nad polaczeniem obu technik - tj jako modulator czy nosna moglby byc arbitralne ksztalty fali - czyli sample - moglo by to dac cos ciekawego
zobaczymy
A czy oprócz syntezy FM przewidziane są jakieś filtry, ogólnie fajnie by było gdyby była generacja podstawowych kształtów (sinus, prostokąt, piła) o zadanym współczynniku wypełnienia, filtrach górno/dolno/środkowo przepustowych + na wierzch ew. FM i AM :) Czy to nie będzie za dużo jak dla takiego procesorka :)
No ja znam temat, ale najczęściej jako modulatory i nośna występują sinusy
moze wystapic dowolny sygnal, sa tez opcje routingu miedzy modulami
ogolnie jesli uda mi sie to wszystko ladnie zaimplementowac - taaaki dumny bede chodzil :D
CANDLE - maly offtop - jaka stosujesz srednice otworow w pcb, zeby precyzyjna podstawka przeszla ta szersza czescia ???
50 milsow jestli chce pozniej wbijac sobie plytke w glowe za swoj debilizm
56 jesli kazda podstawka ma wejsc
I co .... umarło?... Tzn. ja wiem że VBXE lutujesz zawzięcie po nocach :) ale może jakiś znak-sygnał :)
umarlo, oddalo dym po wlutowaniu wzmacniacza audio na plytke i odtad stracilo komunikacje ze swiatem, jak juz sie dorobie na atari to zloze drugie... ;)
dorabianie sie na atari nieco zajmuje ;) ale nie jest tak ze projekt zostal zarzucony
Uh jakżeś tego dokonał :) Zwarłeś wyjście do masy czy co?
no wlasnie nic nie zwarlem...
a teraz nawet procesor sie nie odzywa :/
Hajhitla.
Jakies nowości w przedmiocie poruszonej sprawy?
Obywatel Candle wzywany jest do zaprzestania nielegalnych kontaktów z 1050 i zakończenia developmentu Soundboarda :) lub co najmniej udzielenia odpowiedzi.
A tak w ogóle to w pierwszej kolejności powinieneś skonstruować kloner, powielić się i jednocześnie pracować nad wszystkimi projektami, bo wszystkie są ciekawe (chociaż nie mam 1050 ;) )
ten sobie grzecznie lezy na poleczce ze zdymionym DAC'em :(
po vbxe narazie nie tykam tego co jest z avr'em ;) (osd i sb)
Czyżby jakiś uraz do AVR'ów? Chcesz o tym porozmawiać ? :)
wieczor - daj sobie spokój z soundboardem gdy 65816 czeka ;)
A na co mi 65816? Żeby szybciej odgrywał muzyczki na Covoxie? I tak zajmując cały czas procesora? :)
uraz nie, chociaz jeden bug w firmware vbxe mnie zmeczyl na dosc dlugo ;)
co do 816 to temat wciaz jest aktualny no i masz pan racje panie wieczor - cza pchnac do przodu i aduio, bo 816 samo nie wystarczy
A na co mi 65816? Żeby szybciej odgrywał muzyczki na Covoxie? I tak zajmując cały czas procesora? :)
Dokładnie.
a po co mi covox? po co mi dzwiek?
proc jest po to by szybciej efy przeliczal ;)
jak se chcecie wykorzystac proca przy muzyce to mozna go do obslugi modow zaprzadz (dodawanie vibrato, czy innych efektow na poszczegolnych kanalach, a moze i miksowanie sampli?)
Źle zrozumiałeś - właśnie nie chcemy :) Miksowanie sampli czy słanie ich na przetworniki to za tępe zadanie aby się główny proc tym zajmował. Idea SoundBoarda jest dokładnie przeciwna :)
Jak juz wspominalem gdzie indziej - od dluzszego czasu nad czyms pracowalem wraz z Epim - i tak idea przekula sie w materie
Kategorytrznie rzondamy pszywrucenja proiektó!
Taaa... I projektó czegoś a la KMK/IDEA też rzondamy! ;)
Śliczne. Przyłączam się do rzondań.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SoundBoard - czyli Gravis dla Atari
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 47 zapytań