Jakis czas temu wymyśliłem sobie że skoro ne mam zasilacza do stacji dyskietek, to podłącze ją do PeCeta i wszystko będzie cool :)
Nie miałem czasu się tym zająć aż do wczoraj. I co się okazuje?
Pipka nestety :(
Próbowałem podłączyć na wszelkie sposoby ale niestety stacja nie dała znaku życia. Zdaje się napięcie 5 i 12 V to za mało dla tego sprzeciku - podejrzewając uszkodzenie podłaczyłem ją do dwóch zasilaczy, 9V i 15V i ożyła z tym że nie miała za bardzo siły kręcić głowicą, ale to chyba wina zasilacza 15V bo miał tylko 300mA.
Napotkałem tez dziwny problem innego rodzaju - nigdzie w Kaliszu nie mogłem kupić wtyczki Ti99 - takiej pasującej do wejścia we flopie.
Ciągle więc szukam zasilacza do CA-2001, lub porad jak sobie bez niego poradzić.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury