1 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-23 13:55:52)

...otóż warto by było mniej więcej zaplanować to, co będzie się działo w czasie zlotu :)-

Propozycji jest kilka i dobrze by było określić ramy czasowe z racji wyłącznie na to, iż nie każdy ma obowiązek siedzenia plackiem na partyplace przez bite 3 dni - a być może chciałby wziąć udział w którymś z ni to mniej lub bardziej "crazy" konkursów :)

Oto propozycje:

1. "Game compo" - pomysł Nostego (bodajże) - Nosty;- wymyśl ideologię i sposób rozgrywki, oraz zadeklaruj chęć/niechęć prowadzenia konkursu, oraz optymalny dla Ciebie czas

2. "HardDisk Throw compo #2" - Gzynio zadeklarował możliwość dostarczenia odpowiedniego kalibru przedmiotu celem użycia w konkursie. Tutaj za pozwoleniem mogę przejąć FON, lub MegaFon, jeśli będzie RADI :) - proponuję zaraz po sobotnim dedlajnie, czyli około 15:00

3. Proponowana sobotnia ponoć niesłychanie atrakcyjna wycieczka po Głuchołazach - pomysłodawca - Rysiu. Czy masz jakieś pomysły, jeśli chodzi o dzień / i czas?

4. Zasadnicze kompo - sobota, start godzina 22:00

5. Fakt faktem - można by teoretycznie zorganizować meczyk, bo boisko chyba pod szkołą jakieś będzie. Jednakże też dobrze by było ustalić kiedy, by nie doszło do sytuacji, że część będzie na kolacji, na piwie, pizzy, w mieście, na wsi, przed budynkiem, za budynkiem, oraz gdzie popadnie :)- Jeśli będzie lało, to z tej części zapewne nici ;). Proponowany czas - piątek wieczorem. Dla ułatwienia, jeśli ktokolwiek z was posiada piłkę do RUGBY - będzie mile widziana i w czasie meczu mogła by być jedyną możliwą piłką do gry :D - Pozostałe zasady niezmienne, jak w przypadku meczu piłki nożnej :)

RADI - jeśli się ostatecznie wybierasz - weź MEGAFON :)

Kontakt: pin@usdk.pl

2 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-07-23 13:55:29)

A jakieś ognicho coby parówy usmażyć? ;)

3 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-23 14:27:07)

ognicho - ogólnie zawsze jest i będzie, lecz w sumie warto to uwzględnić w planach. Proponuję z piątku na sobotę w nocy.

Rysiek - jako organizator główny, jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia to decyduj w kwestii tego, co może być, czego nie może być i kiedy może/nie może :)

Czy ktokolwiek ma informacje na temat delegacji z Czechosłowacji :)- tak z ciekawości pytam

4 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-07-23 14:37:37)

Ognicho to by się i w piątek przydało:)

Może jeszcze rzutnik kompo:
W nocy wystawaniu rzutnik, gramy w grę w którą chodzi się pijaczkiem...?? bądź jakąkolwiek inną prostą szybką i łatwą..!?
Oczywiście w nocy w piątek!!!

****W ornecie podobało się wiekszości bo większość była już %%%

5

No po kompotach w sobotę to chyba może być ciężko (start 22:00), trochę potrwają to już chyba nikomu nie będzie się chciało w nocy szykować. Ale w piątek lub w sobotę (przed compo) byłoby git ;)

6

a może bardziej ekstremalne kompo, kto dłużej wytrzyma na party będąc trzeźwym

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

7

... albo kto, pomimo usilnego namawiania odmówi :) - na czas :)

Laureatem poprzednich lat był niestety XI ;)-

8 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-07-23 19:08:57)

Pinek,
jak to zawsze śpiewałeś całodowy sklep monopolowy /I\

9

Proponuję compo ustalić na godzinę 20:00.

Jedno słowo w temacie prac na compo. Jako, że prace zbieram ja, to pozwolę sobie uprzejmie poprosić (w przypadku dostarczania prac już na miejscu) o zgłaszanie się z entriesami w następujący sposób:

1. Dyskietka 5,25" - formaty SSSD, SSED, SSDD, DSDD (formaty obsługiwane przez stację XF551).
2. Karta SD - w głównym katalogu karty sformatowanej na filesystem FAT proszę założyć katalog ATARI i tamże wgrać prace (obrazy ATR, pliki wykonywalne).
3. Kaseta C60 nagrana w normalu (należy być przygotowanym na lincz podczas wgrywania pracy w trakcie compo).

Jeśli jakaś dobry zią pożyczy na chwilę laptopa z czytnikiem kart SD (lub dowolnym innym czytnikiem, do którego można wepchnąć kartę SD za pomocą identyfikatora) to można przekazywać prace na pendrive. Jeśli z jakichś powodów nie jesteś w stanie spełnić powyższych warunków prześlij pracę e-mailem w terminie podanym na stronie zlotu, na adresy podane tamże.

Przypominam, że do pracy powinien być dołączony plik tekstowy zawierający co najmniej poniższe informacje:

Nazwa pracy, Autor (autorzy), na jakie compo jest przeznaczona, np.

Super Demo, Lord Nikon, 8-bit demo compo.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

10

W sumie jakby ktoś mnie zmusił, to może SIO2USB bym wziął, ale z drugiej strony chyba nie ma sensu...

Sikor umarł...

11

Dely - do pracy nie tyle powinien co musi być dołączony plik TXT o wspomnianej zawartości. Bez tego będzie HAOS :) _

12

dely napisał/a:

Jak bedzie sloneczny dzien to moze byc ciut za jasno. Moze krakowskim targiem 21:00?
Bedzie odpowiednio ciemno dla projektora, a ja moze zwyczajowo nie usne na prezentacji ;)

Co do play-compo, napisze wszystko za 3 godzinki.

13

Jeśli zaczniemy compo o 20:00 to faktyczny czas rozpoczęcia to 21:00 - dlatego tak proponuję.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

14 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-23 21:59:10)

Mamy na inwentarzu projektor na którym kompoty w dzień nie stanowiły by problemu. Spawałem nim podłogę w aucie. W słoneczny dzień da radę :)

Informacja z ostatniej chwili:

Na party po kompo muzycznym dostępna będzie w sprzedaży PŁYTA chiptune'owego wykonawcy w cenie 5pln!! Płyta NAGRANA na ATARI 800XL!!

Dystrybucja i sprzedaż będzie polegała na wzajemnym zaufaniu i związana będzie z wciśnięciem monety do automatu, po czym nastąpi nie automatyczne pobranie oryginalnego nośnika. Automat reszty nie wydaje. Można płacić banknotami :)

Dla osób opuszczających przedwcześnie miejsce kaźni możliwość zakupu nośnika przed kompotami.

dely napisał/a:

Z powodów osobistych proponuję ustalić godzinę compo na 19:00, jakkolwiek nie nalegam w sposób uporczywy.
Po prostu ułatwi to pewne dodatkowe działania na rzecz party, które tu zaplanowaliśmy i mamy nadzieję, że wyrobimy się na ten czwartek (czyli zaraz przed wyjazdem).

Oczywiście o ile projektor wyrobi. Jak nie, to jestem za godziną 20:00 jak najbardziej.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.
Pin napisał/a:

Czy ktokolwiek ma informacje na temat delegacji z Czechosłowacji :)- tak z ciekawości pytam

Ja mam. F6 pisze, że niestety w tym roku pojadą ponoć na jakieś Atari-party u Niemych.
Ale sam F6 być może będzie i postara się "robić za" delegację z bratniego kraju Czechosłowacji.
Zobaczymy.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

17

Pin napisał/a:

1. "Game compo" - pomysł Nostego
2. "HardDisk Throw compo #2" -  po sobotnim dedlajnie, czyli około 15:00
3.  sobotnia ...wycieczka po Głuchołazach - pomysłodawca - Rysiu.........
4.  Zasadnicze kompo - sobota, start godzina 22:00
5.  Fakt faktem - można by teoretycznie zorganizować meczyk .... RUGBY

Ad 1. wątek inny http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=7970
Ad 2. czas ok.
Ad 3. .... jej koniec to 13:30 - pora obiadu, zmęczeni dreptaniem pojemy do syta :)
Ad 4. start 21:00 ( i tak się przesunie)
Ad 5. po pkt 2.

18

proponuje w ramach game compo? skakanie na macie w stepmanii. maty nie mam ale moge przywiezc 'sliwke' na rogrzewke przed.

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

19

;)- i śnieg do "Winter Olympics"?

20

Pinokio, jak załatwisz sobie komplet baterii, to pożyczę Ci mój megafon, ale obawiam się, że jak w niego zaczniesz napi*, to nikt tego nie przeżyje (spory kaliber ;)).

There's special place for me in hell. It's called the throne.
Pin napisał/a:

Na party po kompo muzycznym dostępna będzie w sprzedaży PŁYTA chiptune'owego wykonawcy w cenie 5pln!! Płyta NAGRANA na ATARI 800XL!!

Dystrybucja i sprzedaż będzie polegała na wzajemnym zaufaniu i związana będzie z wciśnięciem monety do automatu, po czym nastąpi nie automatyczne pobranie oryginalnego nośnika. Automat reszty nie wydaje. Można płacić banknotami :)

Dla osób opuszczających przedwcześnie miejsce kaźni możliwość zakupu nośnika przed kompotami.

Yoo MrPin , mozna poprosic o V.mp3 ? oczywiscie place ...

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

22

nie jestem takim aż narcyzem, by w ten sposób reklamować własną twórczość. To nie moja płyta, lecz domniemam iż każdy kupujący będzie zadowolony i prawie każdy będzie ją chciał :)

23

A mogłabym i ja prosić, by ktoś mi takową płytkę nabył? Chyba, że będzie jeszcze inna forma dystrybucji i będzie możliwość kupna na jakimś party/sztabie.

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

24 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-28 13:22:36)

płyta będzie dostępna w postaci MP3, wraz z projektem okładki do samodzielnego montażu. Każdy, kto chce i doceni trud autora poniesie wydatek niebagatela nie mniej niż 5pln - i aż do wyczerpaniu zapasów ;)-

25

Świetnie :) Jestem za wszelkimi płytkami z chiptunes! Już drac030 poprosiłam o tą płytkę :)

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już