26 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-21 10:48:55)

Nosty - przeczytaj dokładnie #24:

http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 68#p112068

... no - i widzę, że pierwszy dobry pomysł na kompo zapodał Nosty.

Nosty - możesz zaproponować np. czas (realnie na partyplace), gry do grania, oraz zaproponować nagrody. To chyba najbardziej motywuje :) -

Kontakt: pin@usdk.pl

27

Dzieki Pin. Tak zrobie. Konkretnie i rzeczowo. Zastanowie sie do wieczora nad grami i formula.

Bo inaczej chcac uniknac klotni, jak zwykle dojedzie miedzy nami do awantury i wzajemnego obrazania.

PS. Gratuluje przyjazdu z potomkiem! Ja bym sie jeszcze nie odwazyl. Myslalem zeby swojego zabrac jak bedzie mial 2-3 lata i cokolwiek z tego co sie dzieje zrozumie :)

28

Na konkurs growy to jasne, ze mam ochote ale do tego nie jest potrzebny specjalny wodzirej.

nosty napisał/a:

Twoja wypowiedz brzmi strasznie dekadencko i defetystycznie! Na zasadzie "nic sie nie uda, wiec lepiej nic nie robic".

a to juz jest przeinaczenie. Nigdzie tak nie napisalem.

Party to sponton - nie widze potrzeby wymyslania jakichs cudacznych formul. Chcemy pograc - odpalamy gierke i gramy.
Choc wiadomo, ze na big screenie wiecej osob bedzie chcialo ogladac dema :P

29 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-21 12:19:11)

do game kompo proponuję min. Megablast. Biorę wówczas udział w konkursie :P

... z dodatkowych informacji. Być może zabiorę ... lodówkę :D, bo wychodzi na to, że i tak muszę jechać z przyczepą ;)-

EDIT:

Pomysł drugi. Wznowienie konkursu "Hard Disk Throw Compo" - edycja 2.

Będzie do tego potrzebny SPRAWNY dysk MFM :D

30

Jeśli Zaxon lub inny sprawny elepstronik zobowiąże się do zamontowania w obudowie SH204 Satandiska to mogę podarować SPRAWNY DYSK MFM 5,25" o zatrważającej pojemności 20 MB. Trochę waży więc łatwo rzucać nie będzie :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

31

Moje propozycje gier do game compo:

Systemem pucharowym:

Maze War (zajebioza!)
Dyna Blaster
International Karate
Ball Blazer

Na czas ("speedrun"):
Level 1 w Crownland ;)

To tyle tak na szybko.

32 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-07-21 14:34:17)

nosty napisał/a:

Dzieki Pin. Tak zrobie. Konkretnie i rzeczowo. Zastanowie sie do wieczora nad grami i formula.

Bo inaczej chcac uniknac klotni, jak zwykle dojedzie miedzy nami do awantury i wzajemnego obrazania.

PS. Gratuluje przyjazdu z potomkiem! Ja bym sie jeszcze nie odwazyl. Myslalem zeby swojego zabrac jak bedzie mial 2-3 lata i cokolwiek z tego co sie dzieje zrozumie :)

Też bym się nie odwarzył przyjechać ze swoim 1rocznym Misiem.
Ale jak trochę podrośnie, to może trzeba będzie zrobić formułe Tata party.. :)

Także Pinku, jak trzeba będzie chwilowo:
popilnować uspać bądź odbeknąć małego Pinusia to już masz to dyspozycji kolejną parę rąk (czyli moją:) )....
*zakładając że malutki Pinuś nie boi się obcych wójkuf :)

33

Pin napisał/a:

Albo "Throw Up on Hard Disk Compo" :P

Dlaczego sprawny?

KMK
? HEX$(6670358)

34

Jacques, dobre są też Arkanoid i Tetris (którekolwiek wersje). M.U.L.E. drużynowe też wchodzą w grę (wiadomo do kogo poszłaby nagroda ;))

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

35

1 PRINT "Pong"
2 GOTO 1

36

Z tetrisów polecałbym Tigris - można grać we dwóch jednocześnie i klocki są dość dziwaczne, więc rozgrywka nie trwa wieki :)

37

drac030 napisał/a:
Pin napisał/a:

Albo "Throw Up on Hard Disk Compo" :P

Dlaczego sprawny?

... żart: bo trzecim konkursem będzie odzyskiwanie danych?? :) -

no dobra, może szkoda dysku - w sensie sprawnego. Może być uszkodzony, byle ważył jak najwięcej :)

38

Jeżeli chcecie dysk do compo to mogę zaproponować ten którym 3 lata temu rzucaliśmy i go wygrałem, to będzie coś na zasadzie pucharu przechodniego :)

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."

39

Pin napisał/a:

do game kompo proponuję min. Megablast. Biorę wówczas udział w konkursie

O to ja też. Popieram. Pierwszy joy skatowany na Blascie był....

40

miałem wcześniej napisać!!!

MegaBLast megablast i jeszcze raz megablast!!!
nie grałem w tą grę z 15lat...

Najbardziej rólu giera do zawodów!!

No i na tym zamykam temat . :)

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

42

... o co chodzi. Na czym zamykasz temat?? - na sprawach, które nie zostały ustalone i dalej nic nie wiadomo?? :)

W kwestii megablasta, to mam wersję STEREO z dźwiękami w czasie gry ładnie rozłożonymi po kanałach :)

43

To trzeba będzie zrobić copy copy:)

Jest deklaracja nostego,jest twoja propozycja konkursów Megablas i hard dysk, ja zorganizuję w sobotę wycieczkę po Głuchołazach jakich nie znacie. Pozatym  rozpocząłem to i zamykam.:)
ps. Jeżeli czujesz że nie wszystko powiedziałeś to zacznij własny wątek.

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

45

Czyli jutro założę wątek z zapytaniem - jaki jest plan ramowy imprezy w Głuchołazach, ponieważ nic mi na ten temat nie wiadomo :)- nic oficjalnie nie jest potwierdzone i nie ma ustalonych "mniej więcej" "ram" czasowych. ;)-

46 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-07-23 09:48:59)

Dokładnie jak pisze Pin. Padło kilka pomysłów dotyczących różnych gier, więc można na spokojnie jeszcze się zastanowić, powybierać gry, zebrać opinie i osadzić konkursy growe w jakichś ramach czasowych przeznaczonych dla każdej gry.

Bo sorry, ale propozycja gry w Megablasta, to kwestia pół milisekundy do zastanowienia się inie trzeba żadnej dyskusji,  zresztą zdaje się ta gra to już tradycja. A fajnie byłoby wprowadzić pewną różnorodność, bo gier dla 2 graczy, które zapewnią świetną rozrywkę jest sporo (kilka podałem). Potem będzie chaos i nic z tego nie wyjdzie. Zlot trwa niemal 3 dni, więc sam Megablast to za mało moim zdaniem. Także po co ucinać dyskusje "jest Megablast, jest dobrze", skoro to mało i może być o wiele lepiej (zwłaszcza jak jest bigscreen)? :)

Propozycje gier do game compo:

Systemem pucharowym:

Megablast
Maze War (zajebioza!)
Dyna Blaster
International Karate
Tigris (fajny tetris dla 2 graczy, dziwaczne klocki i dynamiczna rozgrywka a nie wielominutowa/godzinna).
Ball Blazer

Na czas ("speedrun"):
Level 1 w Crownland ;)

47

Możecie zagrać w Tekblasta - 3 osoby na raz.

Sikor umarł...

Zostawcie Ryszarda w spokoju, bo zabiję. :)

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

49 Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-08-01 16:26:03)

Party, party i po party - moim pierwszym ;) Od paru godzin jestem we Wrocławiu, graty już rozpakowane i tylko żal, że tak szybko minęło. Wielkie podziękowania dla Ryśka jako organizatora (brawo!!!) i wszystkich współ-partyzantów za niesamowity weekend, rozrywkę i klimat spod znaku JIL. I gratulację dla wszystkich twórców prac na compo, był czad! :D Dzięki i do następnego! :)