Z tym ze dyski do 8GB to wcale nie jezd wg mnie argument. Poniewaz w ostatnich wersjach SIO2IDE rowniez mozna miec dysk nawet i 100 Gigamega tylko nie wiem po co, poniewaz uzywalem intefejsa autorstwa Marka M (greetz) od ponad roku i zapelnilem jedna partycje (Patrycje ?) zaledwie w 60%.
Co prawda Pineiro vel. Drewniany Ludek [tm] uswiadomil mi ze przydaje sie wiecej bo mozna np. trzymac sample po kilka GigaMega, ale ja akurat z tego nie korzystam.
W kazdym razie w ostatnich wydaniach SIO2IDE wyeliminowano powazna przewage KMK w postaci mozliwosci stworzenia dowolnego rozmiaru partycji - w celu np. zrobienia sobie partycji DD i postawieniu np. Dosa II. Teraz mozna se zrobic dowolnego ATR - nawet SD jak ktos potrzebuje :)
Niestety jesli chodzi o predkosc transmisji to nie ma ch*.* we wsi - KMK rzondzi na calej dlugosci.
Wg mnie calkiem róló bajerem jest tryb pracy IDE2USB, dzieki ktoremu mozemy sobie w 3 sekundy zapelnic dysk w atarce i zapomniec o SIO2PC. Nie do pominiecia argumentem jest rowniez guzior podmieniajacy natychmiast biezacy dysk na jeden wybrany z najpotrzebniejszymi rzeczami.
Poza tym w SIO2IDE odpada problem kompatybilnosci - zawsze bedzie w 100% kompatybilne z oprogramowaniem pisanym dla zwyklych FDD.
PS. Ten post nie jest w jakikolwiek sposob sponsorowany :)
Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.