1 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-05-21 11:47:30)

Szanowni Atarowcy z 3miasta.
Czy ktoś się wybiera do Głuchołazów?

Chcę wyjechać 30.07.2010 o godzinie piątej rano z 3miasta.
Trasa do pokonania to ok. 600km.
Chcę przybyć na 12:00 do Głuchołazów.
Automapa twiedzi że to około 8,5h, w ubiegłym roku 7h z obiadem i dwoma przerwami, zbytnio się nie napinając na trasie...
Chętnie zabiorę 1bądź 2osoby na pokład.

Powrót w niedzielę 01.08.2010 późnym wieczorem do 3trójmiasta,odwioze oczywiście pod drzwi do domu.
(koszta to paliwo dzieliny przez liczbę osób+przelot autostradą a1 -17,5pln w jedną stronę)
Czy jest ktoś chętny??

Gep, Stryjek, Adam K, Dracon, Henryk i reszta o której zapomniałem.
**tak wiem na pewno nie przyjadę i etc:)

Ja odpadam - będę miał sporo roboty i wydatków w tym czasie.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

3

Ja mam cały czas sporo roboty i wydatków, więc jak na razie planowałem się wybrać. W życiu nie byłem na żadnym party :) Najwyżej na giełdzie :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

4

Szkoda że nikt nie chce jechać z 3miasta :(

5

Tak jak napisałem, ja planuję wyjechać. O ile się nic nie zmieni :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

6

Wieczór posłałem priv-a...
Mam nadzieję że w końcu uda mi się pojechać na party.
3miejscy atarowcy jakoś nigdzie nie chcę jeździć.

Nie to co Warszawa:)

7

Trudno mówić za wszystkich, ale....
może OBECNIE nie chcą albo nie mogą (choć przecież nie muszą, to nie obowiązek). W każdym razie przypomnij sobie jak to było jak k-rólo-wała ORNETA! ;)   Stare, dobre czasy, które już nie wrócą....  :|

8

Dracon, jak się będzie żyło tylko wspomnieniami, a nie teraźniejszością, to zdecydowanie nie ma szans żeby wróciły ;)

9

Dracon napisał/a:

W każdym razie przypomnij sobie jak to było jak k-rólo-wała ORNETA! ;)   Stare, dobre czasy, które już nie wrócą....  :|

No tak, na 50-100 km do przejazdu było 3-miasto stać, a teraz trza każdy grosz kisić, bo szkoda wydać te 50-60zł na łabka, jak się w parę osób pojedzie... Nas na przykład przejazd z Wawy do Rzadkochowy i z powrotem (Grzybsoniada, w sumie jakieś 460-480 km) wyniósł po 22 zł na łebka... Czyli z 3 miasta do Głuchołaz (około 650 km - za viamichelin.pl) powinno wynieść koło 50 złotych w jedną stronę. Spotkanie z przyjaciółmi - bezcenne. Za resztę można zapłacić kartą VISA :P
Ale jak napisałeś - obowiązku nie ma... Mimo wszystko - polecam :)

Sikor umarł...

10

Sikor,
Musisz mieć super oszczędne auto.
Ja liczę że w dwie strony to będzie 400pln na paliwko....

AS: przełącz z trybu sport na tryb eco ;)

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

12

przecież mówię o eco...czyli jazda 120km/h

13

As: 400/4=100zł na łebka, czyli mniej/więcej tyle, co wyliczyłem. A autko moje jest podobne do Twojego - skoda fabia II kombi, tyle, że Ty masz Benzin o ile wiem, a ja ON ;P I ja mam tylko 1,4, ale ten bardziej oszczędny - 80KM. Oczywiście też jazda ekonomiczna (prawie - na katowickiej trza często hamować, dużo fotografów jest).

Sikor umarł...

14

Sikor,
Fabia II
- tak chla i to bardzo dużo, ciężko zejść w trasie poniżej 9 na sto.
Jadąc w miarę normalnie 120km/h nie szalejąc.
Ale po 18miesiącach jej użytkowania i przejechaniau 37k km, zamieniłem się na combi w tdi, niestety 1.4tdi.
I auto jest oszczędne potrafi przejechać na baku do 1000km, ale w porównaniu do 1.4 16v nie ma osiągów.
Ale nie róbmy ot.