czy Ktoś widział gdzieś opis formatu dyskietki w SpartaDOS X 4.42?
P.S.
kiedy można spodziewać się wydania nowej wersji SDX?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » format dyskietki SpartaDOS X 4.42
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy Ktoś widział gdzieś opis formatu dyskietki w SpartaDOS X 4.42?
P.S.
czy istnieje jakis bootloader do dysków sdx?
chodzi o coś co potrafi ładować pliki bez sparty - tak jak bootloadery dosowe - wiecie o co mi chodzi...
Jesteś bezczelny. Wszystko jest w Atariki. A w Google jako pierwsze na liście. Wiecie co z nim zrobić?
use the search luke...
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=5220
http://sdx.atari8.info/sdx_files/4.42/s … ual-pl.pdf, strona 178...
słuchaj, znalezienie tego zajęło jakieś 5 minut... czy to jest naprawdę aż takie trudne? Bo prawdę mówiąc nie jestem w stanie pojąć twoich problemów z szukaniem informacji na forum lub przy użyciu Google lub Atariki.
jakbym był pyskaty jak Wy to bym napisał, że pytania były dwa...
nie wiem czemu mnie tak traktujecie - nicka nie zmienię, bo mi się podoba, a atari bawić się nie przestanę.
ja nie siedzę bez przerwy na forum, skąd mogłem wymyślić, że Micro SDX to bootolader?
zadałeś 3 pytania, na dwa otrzymałeś odpowiedź. Nawet nie zajrzałeś to linków chyba. Dla mnie to EOT.
bezrobotny.... Czy ty totalnie głupi jesteś czy tylko takiego udajesz???
Przepraszam za takie określenie ale naprawdę nie znajduję innego, a już mnie wkurza to co wypisujesz.
Wchodzisz sobie na strone główna ATARIKI, klikasz w "Formaty systemów plików" potem w "Sparta DOS" i masz wszystko na pierwsze pytanie.
Ze strony głównaj Atariki klikasz "Programy użytkowe na Atari 8-bit (lista tematyczna)" potem punkt 11.3.1.2 czyli "Narzedzia Dyskowe/Inicjalizery/Do formatu SpartaDOS" i masz odpowiedź na drugie pytanie....
Tu nawet NIE TRZEBA MYŚLEĆ - wystarczy instynkt.....
Nie jest to jeszcze ustalone.
pecus: ale instynkt gdzies wczesniej w lesie nalezy odnalezc.
to ze uzywac googli nie umie, czy tez nie chce mu sie zajrzec do atariki (gdzie nawet skonczony debil by znalazl odpowiedzi na zadane pytania - poza tym ostatnim) - to wiadome jest juz od dawna.
dely: a co mozesz robic? jedyne co mi sie nasuwa - pozwolic by rece opadly...
Czuję, że ręce mi opadną na przycisk BAN.
to zaraz na "zaprzyjaznionym" "portalu" okrzykna cie chorym z nienawisci faszysta odcinajacym ludziom dostep do wiedzy...
chociaz... chyba warto.
To ilu tych chorych z nienawiści ma być? Dely, może wpierw daj mu ostrzeżenie, czy coś, a jak to nie pomoże, to wtedy podejmij dalsze działanie.
hmm, no trochę koleś faktycznie przesadza z zadawaniem pytań na które odpowiedzi można znaleźć w 3,5 sekundy :)
ale może tak, bezrobotny, spróbuj przed zadaniem kolejnego "gupiego" pytania zajrzeć choć do atariki, i pogoogluj chociaż pięć i pół minuty, ok ?
Jest jeszcze jedna metoda moge ja stosowac.
To udzielanie odpowiedzi w tym samym stylu, w jakim zadane były pytania :)
W tym przypadku byłoby to:
1. Tak, ja widziałem taki opis i znam jeszcze kilka osób które widziały.
2. .....
3. Oczywiście taki loader istnieje.
Odpowiedzi jak widać są prawdziwe :)
Dely, może wpierw daj mu ostrzeżenie, czy coś, a jak to nie pomoże, to wtedy podejmij dalsze działanie.
Khm. Skoro Pecusia ktoś potrafi wyprowadzić z równowagi to ja się czuję rozgrzeszony. Poza tym ile razy można mu wklejać linki z Google lub Atariki?
1. Tak, ja widziałem taki opis i znam jeszcze kilka osób które widziały.
2. .....
3. Oczywiście taki loader istnieje.
ROTFL :)
... przepraszam .. FORTL :)
Po co się rozpisywać - a były w sumie 4 pytania:
1. Tak
2. Gdy będzie zrobiona
3. Tak
4. Być może
No takie wymuszenie sensowności pytań i zasadności ich zadawania jest zarówno bardzo asertywne, pedagogiczne jak i z poczuciem humoru :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » format dyskietki SpartaDOS X 4.42
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 59 zapytań