Jako szczęśliwy posiadacz laptopa pentium 133mhz,odkryłem że jedynym działającym emulatorem na tej maszynie jest właśnie dosowy emulator atari800 1.2.4(no i wcześniejsze też).
W emulatorze jest jednak błąd,klawisze emulowanego joystika czyli strzałki są sprzężone z klawiszami atari(tymi gdzie są strzałki klawiatury atari).Niektóre gry na naciśnięcie dowolnego klawisza reagują pauzą,np "hero","nadral","river raid" i nie da się grać
Przemapowanie joysticka na klawisze które nie wchodzą w skład klawiatury atari jest karkołomne,tym bardziej na laptopie gdzie mam mniej klawiszy a pozostałe uzyskuję kombinają fn+klawisz.Tak więc potrzebna mi jest modyfikacja emulatora wyłączająca klawisze strzałek z klawiatury atari.
.Wiem że są dostępne źródła,zatem powinno dać się to zrobić,ale ja nie umiem.
Wiem że błąd został naprawiony w nowszych wejsjach jednak są za ciężkie na ten sprzęt.
Inne dosowe emulatory atari,nie bardzo nadają się do użytku,a niektóre nie działają ,więc tylko ten jeden działa tu płynnie i odpala każdą grę bez mrugnięcia okiem
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.