Tak sobie pomyślałem, że warto by wskrzesić jakieś dysk-magi. Niestety, koder ze mnie żaden, poza tym - potrzebny byłby oprócz kodera grafik, muzyk i autorzy tekstów.
Tytuł maga (ktoś narysuje logo?) byłby "Atari Retrospekcje", każdy ewentualny numer miałby mysł przewodnią. Numer pierwszy - Atari - dlaczego taki wybór (moja propozycja, mogą być inne).
Znajdzie się ktoś chętny do wspólpracy? Najlepiej, jakby się dało całość złożyć przed głuchołazami. Jakby co - ja oferuję, że napiszę jeden tekst. Aby miało to sens - potrzeba conajmniej 10 tekstów, kto wyraża chęć współpracy i myśli, że gra jest warta świeczki - proszę o dopisywanie się poniżej ze wskazaniem, w czym pomoże (grafika, muzyka, tekst, programowanie itp) - oczywiście można kilka kategorii wybrać...
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.