mikey - tym razem jestem wlasciwie pewny, bo jak napisalem - nie kupilem prototypu tylko normalnie wydany seryjnie cart, tyle ze bardzo rzadki. Napisalem tylko ze dotad nie wiedzialem ze zostal gdziekolwiek oficjalnie wydany. A wg atarimanii zostal wylacznie w Kanadzie: http://www.atarimania.com/game-atari-40 … _3569.html
Ale masz calkowita racje co do prototypow. Jesli cos podrabiac to najlatwiej wlasnie je. Bo zwykle sa zrobione na bazie standardowych cartow a zamiast nalepki maja jakis tam sticker opisany recznie lub na maszynie. Np tak jak te (to nie moje):
Te 3 poszly chyba za $400, glownie ze wzgledu na prototyp Preliminary Monty.
Zwykle jeszcze w opisie aukcji czytamy: "Cart prototypowy, ale gra jest w pelni grywalna i nie rozni sie niczym od produkcyjnej". I badz tu madry :) Czasami ludzie niechcacy sprzedaja tzw homebrew jako prototypy... O celowym oszustwie nie slyszalem, ale kto wie. Trzeba byc ostroznym. Ja raczej nie licytuje prototypow "z nikad".
A tu inny - juz lepszy przyklad. To sa carty prototypowe, ale wypuszczone dla testerow, dziennikarzy itp.