Jak Cię interesują formaty pecetowe to może popytaj na forum MS DOSa, a nie Atari? Żadna stacja Atari nie obsługuje tych formatów bez specjalnych przeróbek hardware'u. No jeszcze Falcon, ale co to ma do topicu o Mydos?
Moje www
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Mydos 4.53/4
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak Cię interesują formaty pecetowe to może popytaj na forum MS DOSa, a nie Atari? Żadna stacja Atari nie obsługuje tych formatów bez specjalnych przeróbek hardware'u. No jeszcze Falcon, ale co to ma do topicu o Mydos?
wszystkim działa, a nikt nie wie jak działa
Przeciwnie, dość dobrze wiadomo "jak działa".
aktualnie do SDX 4.42 podłączyłem stację CA2001 i efektem są cztery dostępne formaty 90k, 130k, 180k i 180k z 512b/sektor - niby skąd ten ostatni format skoro stacja go nie obsługuje?
Nie jest prawdą, że po podłączeniu CA2001 w menu formattera stają się dostępne tylko cztery formaty.
no u mnie pokazują się tylko te cztery wymienione, może ja coś źle robię? może nie znam jakiejś kombinacji klawiszy? jak odpalić większe formaty? mam SDX 4.42
pytanie o formaty PC nadal aktualne - sam bym sprawdził, ale u mnie inne się nie pokazują... nie wiem może zrobię sobie na pająku jakiś "auto potwierdzacz" bloku peercom i może wtedy się pojawią? ;) ale to dużo zachodzu wolałbym, żeby mi Ktoś powiedział.
P.S. nie chcę już mieszać z nowym wątkiem, dlatego piszę w tym, ale chodzi o SDX 4.42
ale to dużo zachodzu wolałbym, żeby mi Ktoś powiedział.
I tu mamy kwintesencję.
Co do percomu i sposobu traktowania go przez rozne stacje i rozne oprogramowanie/dosy, to jest to temat na conajmniej dlugi artykul w atariki. Sposob w jaki jest on traktowany nijak ma sie do tego do czego zostal stworzony :) a ilosc 'dokumentacji' jest zerowa. Poza oczywiscie wszystkim znanym opisem 12 bajtow percoma.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Mydos 4.53/4
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 85 zapytań