Otóż znalazłem coś takiego:
jest to karta sieciowa 10Mbps działająca na zasadzie LPT<->Ethernet
... i podobno komuś to działało z Falconem. Czy w/w karta zadziała z Atari STe?? Chodzi oczywiście o kartę D-Link De-620CT :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Atari STe i ETHERNET :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Otóż znalazłem coś takiego:
jest to karta sieciowa 10Mbps działająca na zasadzie LPT<->Ethernet
... i podobno komuś to działało z Falconem. Czy w/w karta zadziała z Atari STe?? Chodzi oczywiście o kartę D-Link De-620CT :)
nie zadziała bez specjalnego interface-u. Ta karta wymaga pecetowego lpt, a atari mają obcięty. Taki interface podpinało się do rom portu i ogólnie działało to wolniej niż ethernac albo netusbee (które Zaxon chce produkować). Ten interface robił jakiś gościu z niemiec, ale chyba już to jest nie do kupienia.
Pin ze swej strony moge sie zaoferowac i sprobowac to przetestowac na swoim falconie, niestety nie mialem z tym stycznosci i bedzie to dla mnie nowe doswiadczenie.
Czy ktos to testowal z falconem?
Pozdrawiam
Kroll
Dokladnie, potrzeba jest specjalna przejsciowka ktora sie wpina w port cardridge Atari ST
http://users.telenet.be/saka/atari/ethernet/dlink.htm
link nie dziabie ...:(
... o - już dziabie, lecz żaden z podanych na w/w stronie linków nie działa niestety. Masz może jakieś archiwum danych z tej strony??
Niestety.
Zobacz tutaj. W pakiecie jest sterownik do D-Link - dlinkdrv.prg
http://www.umich.edu/~archive/atari/Network/EtherNet/
1.) INETCUST.PRG (customization to your environment)
2.) PKTDRV.PRG (one of lancest.prg, lancett.prg, dlinkdrv.prg or your own packet driver)
3.) TUWTCP.PRG (TCP/IP)
czy w powyższym linku jest opis przeróbki ze złącza CART, czy interface działa jednak wprost z portu drukarki? :)
wiem tyle co i Ty, a może nawet mniej, bo Ty masz, a ja nie mam D-Link'a :)
Pin, jest to karta do MEGA-BUS
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Atari STe i ETHERNET :)
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 45 zapytań