Właśnie dodałem do atariki schematy ideowe i ROM od tego ustrojstwa. Mam w związku z tym pytanie do naszych elektroników - jaka by była (teoretycznie) szansa wykonania na podstawie tych danych kopii urządzenia, ale... Czasy się zmieniły, więc pewnie dało by się to upakować w mniejszą obudowę.
Do pytania dołączam teoretyczną ankietę dla "chętnych" na zakup - po studium kosztów i realnych szans byłbym gotów partycypować w reaktywacji tego urządzenia, chętnie jako wydawca. Czekam na rzetelne opinie o stadium wykonywalności prototypu.
Dla niewtajemniczonych: link do atariki - http://atariki.krap.pl/index.php/ATR_8000
Ponieważ chciałbym stać się oficjalnym dystrybutorem urządzenia (jeśli powstanie i klonujący elektronik się zgodzi) - zagłosowałem na opcję numer 4. Przy głosowaniu chętnie poczytam Wasze uwagi.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.